19/11/09

«Σαν μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα…»

Το ταξίδι τώρα ξεκινά. Η Εθνική ομάδα δεν αρκείται στην πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά στοχεύει σε μία πολύ καλή και «επαγγελματική» παρουσία στη Νότια Αφρική, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος.


«Πραγματικά, αισθάνομαι μια υπερηφάνεια, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, όλη η φίλαθλη Ελλάδα. Παίρνω μηνύματα από τον Έβρο ως την Κρήτη. Πρέπει να χαρούμε όλη αυτή τη στιγμή και να πούμε στα παιδιά αυτά ένα μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε, ενώ για τις μεταπτώσεις στις αντιδράσεις των Ελλήνων φιλάθλων απέναντι στην Εθνική είπε: «Είναι ίδιον των Ελλήνων να ενθουσιάζονται με τις διακρίσεις και να απογοητεύονται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έλληνες είναι και οι δημοσιογράφοι. Μερικές φορές ίσως το στυλ κάποιων συναδέλφων σας δείχνει μια κακή προαίρεση».

Οι πανηγυρισμοί σταματούν εδώ, αφού η πρόκριση στην τελική φάση είναι μόνο το πρώτο σκέλος της αποστολής. «Όλα τα αφήνουμε πίσω μας και κοιτάμε πώς θα πάμε στη Νότιο Αφρική πιο επαγγελματικά. Πρέπει να πάμε διαφορετικά, σαν μεγάλη ευρωπαϊκή εθνική ομάδα. Πρέπει να είναι μαζί μας γυμναστής, εργοφυσιολόγος, διατροφολόγος, προπονητής τερματοφυλάκων… τα πάντα»,δήλωσε, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά στη συμβολή του γυμναστή Νεκτάριου Πανταζή και τη σημασία που έχει η πλαισίωση μίας ομάδας από καταρτισμένους συνεργάτες: «Πιστεύω πως βοήθησε πολύ η παρουσία του Νεκτάριου Πανταζή. Είναι ένας πολύ καταρτισμένος άνθρωπος. Μου ζήτησε να πάει στην Ισπανία για να παρακολουθήσει έναν φημισμένο γυμναστή και του είπα ‘βεβαίως να πας με έξοδα της ομοσπονδίας για να επιμορφωθείς’».

Η προεργασία για τις υποχρεώσεις του Ιουνίου αρχίζει πολύ νωρίς. «Είπαμε ότι πολύ σύντομα θα αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για την τελική φάση. Το φιλικό του Μαρτίου θα πρέπει να το δούμε ίσως μετά την κλήρωση, για να αντιμετωπίσουμε κάποιον αντίπαλο που να ταιριάζει με αυτούς που θα έχουμε στα τελικά. Έχουμε επίσης να αποφασίσουμε για το προπονητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία και πρέπει αυτή τη φορά να το επιλέξουμε με μεγάλη προσοχή. Θα είναι καλοκαίρι στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2010, αλλά χειμώνας εκεί».

Ο… κίνδυνος να αναλωθεί η αποστολή της Εθνικής σε εκδηλώσεις ανάλογες με αυτές που είχαν γίνει το 1994 για την ομογένεια στις ΗΠΑ δεν υφίσταται. «Αυτά επί Ρεχάγκελ δεν γίνονται ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο Ότο Ρεχάγκελ έχει τεράστιο μερίδιο στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας, αλλά-κακά τα ψέματα-αργά ή γρήγορα η συνεργασία αυτή θα λάβει τέλος. Ερωτηθείς με ποια λόγια θα αποχαιρετούσε τον «Χερ Ότο» τη στιγμή που θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας απαντήσω, γιατί δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Πέρα από ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ τι μπορεί να πει κανείς σε αυτόν τον άνθρωπο. Είναι βαριά η κληρονομιά που μετέδωσε στα παιδιά και βλέπω και τους νέους που έρχονται στην Εθνική να έχουν την ίδια νοοτροπία».

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος αποκάλυψε τη συγκίνηση στα μάτια του Ότο Ρεχάγκελ όταν στην πτήση της επιστροφής από το Ντόνετσκ οι παίκτες τού έκαναν έκπληξη με μία τούρτα για τα 100 παιχνίδι στον πάγκο. «Είναι ένας άνθρωπος που δεν λέει πολλά λόγια. Ήταν πολύ χαρούμενος για την πρόκριση και συγκινήθηκε πολύ με την έκπληξη των παικτών».

Όσο για την «υλική» επιβράβευση των παικτών για την τελευταία μεγάλη τους επιτυχία, ο Σοφοκλής Πιλάβιος τόνισε: «Το πριμ έχει συμφωνηθεί πριν την έναρξη των προκριματικών. Είναι τα μισά χρήματα που θα πάρουμε από τη FIFA ως πριμ πρόκρισης. Δεν γνωρίζουμε ακόμη ακριβώς ποιο θα είναι το ποσό κι έτσι δεν μπορώ να σας μιλήσω με νούμερα».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου