19/11/09

Office 2010

Διαθέσιμη σε όλους η beta

Η Microsoft ξεκίνησε από χθες τη δωρεάν διάθεση σε όλους της έκδοσης beta του Office 2010. Διαθέσιμες για download είναι δύο διαφορετικές εκδόσεις - τα Office Home and Business 2010 και Office Professional 2010 - οι οποίες διαφέρουν ως προς την γκάμα των λειτουργιών που ενσωματώνουν. Η πρώτη έκδοση περιλαμβάνει τις στάνταρ εφαρμογές Word, Excel, PowerPoint, OneNote και Outlook. Στην έκδοση Professional περιλαμβάνονται επίσης η Access και το Publisher.


Εκτός από αυτές τις εκδόσεις, υπάρχει και η Office Professional Plus 2010, μια έκδοση που απευθύνεται αποκλειστικά σε εταιρικούς πελάτες. Σε αυτήν θα βρείτε εργαλεία όπως τα InfoPath, Communicator και SharePoint Workspace. Όταν η νέα σουίτα γραφείου της Microsoft μπει στην αγορά, μέσα στο 2010 δηλαδή, θα υπάρξει και το Office Home & Student 2010, μια οικονομική έκδοση που θα απευθύνεται σε σπουδαστές, μαθητές και συνήθεις χρήστες στο σπίτι.

Σε σύγκριση με την έκδοση Technical Preview, η οποία δοκιμάστηκε από επιλεγμένους beta testers, εντύπωση προκαλούν εντύπωση με την πρώτη ματιά τα νέα λογότυπα των προγραμμάτων. Εννοείται, βέβαια, ότι αντιμετωπίστηκαν και πολυάριθμα bugs τα οποία είχαν εντοπιστεί από χρήστες της προηγούμενης δοκιμαστικής έκδοσης.

Οι σημαντικότεροι, ωστόσο, νεωτερισμοί αφορούν στις web επεκτάσεις των Word, Excel και PowerPoint dar. Επιλέγοντας από το μενού εντολών αυτών των εφαρμογών "File>Share" θα δείτε την επιλογή "Save to SkyDrive". Το τελευταίο αποτελεί το online αποθηκευτικό χώρο της Microsoft, στο οποίο μπορεί κανείς να σώσει έως 2GB δεδομένων. Μέσω του Microsoft Office Upload Center φορτώνονται τα έγγραφα που έχουν σωθεί στο SkyDrive.

Όταν κάνετε αργότερα login στο SkyDrive (απαιτείται η χρήση ενός Windows Live ID), μπορείτε να ανοίξετε τα αποθηκευμένα έγγραφα και να τα επεξεργαστείτε. Βέβαια η γκάμα λειτουργιών είναι περιορισμένη σε σχέση με την offline έκδοση, ωστόσο εκεί θα βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να κάνετε γρήγορες διορθώσεις, είτε κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή του σπιτιού σας είτε μπροστά στον υπολογιστή του γραφείου σας.

Με το Office 2010 η Microsoft σκοπεύει επιπλέον να αντιμετωπίσει το διαρκώς αυξανόμενο ανταγωνισμό από τις online εφαρμογές γραφείου, καθώς προσφέρει βασικές εκδόσεις της σουίτας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Καταρχήν με το Office Starter 2010 θα προσφέρει σε κάθε υπολογιστή εξοπλισμένο με τα Windows δωρεάν εκδόσεις των Word και Excel, με κάπως περιορισμένη γκάμα λειτουργιών. Επιπλέον αυτές οι εκδόσεις θα χρηματοδοτούνται μέσω διαφημίσεων.

Επιπλέον σε κάθε νέο υπολογιστή θα περιλαμβάνονται οι πλήρες εκδόσεις των Office Home & Student 2010, Office Home & Business 2010 και Office Professional 2010. Αυτές οι εκδόσεις θα ενεργοποιούνται μέσω των λεγόμενων Product Key Cards που θα διαθέτει η Microsoft στα καταστήματα λιανικής.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου