28/11/09

Ρωσία: 39 νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου !

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΟΜΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


39 νεκροί και 95 τραυματίες
είναι ο τελευταίος απολογισμός από τον εκτροχιασμό του τρένου Εξπρές Νιέφσκι, που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη στην περιοχή Νόβγκοροντ.

Η αμαξοστοιχία, που περιελάμβανε 14 βαγόνια, μετέφερε 661 επιβάτες.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας της Ρωσίας έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια και παράνομη κατοχή εκρηκτικών.

Μη κατονομασθείς αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας τον οποίο επικαλέστηκε το Ιντερφάξ είπε ότι κοντά στον τόπο της καταστροφής βρέθηκε ένας κρατήρας διαμέτρου ενός μέτρου. Ωστόσο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Ρόιτερ ανέφεραν ότι δεν είδαν κάποιο κρατήρα στις γραμμές.

Ο επικεφαλής της κρατικής υπηρεσίας σιδηροδρόμων της Ρωσίας Βλαντίμιρ Γιακούνιν δήλωσε ότι «υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία ότι...μία έκρηξη από ένα εκρηκτικό μηχανισμό είναι μία από τις εξηγήσεις για το δυστύχημα».

Τη «βαθιά του λύπη» εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς με δήλωσή του στην Ουάσινγκτον.. «Ο πρόεδρος της Γαλλίας εκφράζει προς τις ρωσικές αρχές και τον ρωσικό λαό την συμπάθεια και την αλληλεγγύη της Γαλλίας για την τρομερή αυτή δοκιμασία», αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρείας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2007, βομβιστική επίθεση είχε προκαλέσει τον εκτροχιασμό μίας αμαξοστοιχίας του ιδίου τύπου, Νιέφσκι Εξπρές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 60 άνθρωποι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου