28/11/09

Εξαρθώθηκε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας!

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ,ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ,ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΡΕΜΑΛΙ!

Κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας
εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 17 άτομα συνελήφθησαν ενώ συνολικά εις βάρος 55 σχηματίστηκε δικογραφία για «πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια». Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας πανεπιστημιακός και καθηγητής Γυμνασίου, δικηγόροι, μέχρι και τεχνικοί της ΕΡΤ!

Από έρευνα που έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύφθηκαν 158 ηλεκτρονικά ίχνη που οδηγούσαν σε Έλληνες χρήστες. Στη συνέχεια ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση από την ΕΛ.ΑΣ. σε περισσότερες από 15 περιοχές της Ελλάδας, με την κωδική ονομασία «Τσάρλι», ενώ από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων ταυτοποιήθηκαν 55 χρήστες του διαδικτύου. Όπως προέκυψε μάλιστα, ορισμένοι από τους συλληφθέντες διατηρούσαν 3- 4 διαφορετικά ονόματα για να μπαίνουν στο σύστημα και να ανταλλάσσουν υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από τους δεκαέξι συλληφθέντες, οι δεκαπέντε είναι Έλληνες και ένας είναι Λιβανέζος. Ανάμεσα στους 55 βρίσκονται ένας λέκτορας πανεπιστημίου, ένας καθηγητής ξιφασκίας σε γυμνάσιο της Γλυφάδας, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στα είδη υγιεινής, πέντε δημόσιοι υπάλληλοι, ένα στέλεχος της ασφάλειας του Αστήρ Παλάς, ένα στέλεχος του Δήμου Πειραιά, ένας οπερατέρ της ΕΡΤ και ο πατέρας του(!), καθώς και πολλοί άνεργοι.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το υλικό που διακινούσαν έδειχνε αγόρια και κορίτσια από δύο μηνών ως 12 ετών να κακοποιούνται σεξουαλικά ενώ το υλικό αυτό διακινούνταν από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Ηράκλειο, την Καβάλα, τα Φάρσαλα, την Αλεξανδρούπολη, την Κατερίνη, τη Νέα Καλλικράτεια, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Ηγουμενίτσα, τα Ιωάννινα και άλλες επαρχιακές πόλεις.

Στην Αττική έγιναν τριάντα δύο κατ' οίκον έρευνες, με την εποπτεία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Αθηνών, κ. Σακελάκου. Διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες, ενώ απουσίαζαν από το σπίτι, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους χρήστες σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Συνολικά κατασχέθηκαν 88 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλά και ψηφιακοί δίσκοι cd και dvd συνολικής χωρητικότητας 50.000 GB. Τα παραπάνω μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στον Τομέα Ψηφιακών Πειστηρίων, για να διαπιστωθεί αν οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, με σκοπό την ανταλλαγή και τη διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου