31/10/09

Η Apple ετοιμάζεται για την εποχή των Core i επεξεργαστών στα Macbook Pro...

Οι επεξεργαστές Core i7 και Core i5 της Intel βρίσκονται ήδη στην αγορά κι αρχίζουν σταδιακά να διευρύνουν το μερίδιο που κατέχουν στους desktop υπολογιστές. Τα μοντέλα για φορητούς υπολογιστές είναι ήδη έτοιμα κι απ' ό,τι φαίνεται η Apple ετοιμάζεται να υιοθετήσει τους νέους επεξεργαστές στα MacBook Pro. Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για τους οποίους θα είχε νόημα μια τέτοια κίνηση...


Πρώτα απ' όλα, η νέα έκδοση του Mac OS X [Snow Leopard] είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται καλύτερα τους πολυπύρηνους επεξεργαστές και ως γνωστόν οι Core i διαθέτουν τέσσερις πυρήνες. Επιπλέον, είναι ήδη γνωστό από όλες τις μετρήσεις ότι οι Core i έχουν καλύτερες επιδόσεις από τους Core 2 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους φορητούς της Apple. Ο Core i7-820QM για notebooks που ανακοινώθηκε πρόσφατα διαθέτει 8MB cache, τη στιγμή που ο καλύτερος Core 2 Duo που προσφέρει η Apple στα MacBook Pro έχει 6MB. Αν και ο i7-820QM είναι χρονισμένος στα 1.73GHz, η ταχύτητα ενός πυρήνα μπορεί να φτάσει τα 3.06GHz χάρη στην τεχνολογία Tubro Boost. Και φυσικά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι νέοι επεξεργαστές της Intel διαθέτουν HyperThreading, διπλασιάζοντας έτσι τα threads [οκτώ στην περίπτωση των τετραπύρηνων].


Όσοι σκέφτονται λίγο πιο μακριά, δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι η Apple -εκτός απροόπτου- δε θα κυκλοφορήσει νέο μοντέλο μέσα στο 2009. Στις αρχές του 2010 θα κυκλοφροήσουν οι Arrandale της Intel στα 32nm, που ενσωματώνουν και τα γραφικά στο ίδιο chip. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η Apple να περάσει στους Arrandale, παραβλέποντας τους Nehalem.


Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις για την ώρα, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Apple θα προχωρήσει σύντομα στην υιοθέτηση νέων επεξεργαστών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου