31/10/09

Νέες τεχνολογίες στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας!

Νέα «όπλα» στη φαρέτρα της αντιτρομοκρατικής αποτελούν ο «σούπερ» κοριός με δυνατότητα ταυτόχρονης παρακολούθησης 800 ατόμων και το I2, το οποίο μπορεί και συνδυάζει τα ευρήματα δημιουργώντας πιθανά σενάρια καταδεικνύοντας ταυτόχρονα τους υπόπτους , ενώ σταδιακά δημιουργείται και η βάση DΝΑ και αποτυπωμάτων.




"Σέρλοκ Χόλμς"

Ο «Σέρλοκ Χολμς», όπως αποκαλούν το πρόγραμμα οι χειριστές του, ένα δώρο της Βρετανικής Αστυνομίας, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα λογισμικά που χρησιμοποιούνται από μυστικές και αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Το πρώτο αποτέλεσμα από αυτό το νέο πρόγραμμα ήταν η σύλληψη των τεσσάρων που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Το I2 μπορεί και συνδυάζει τα όποια ευρήματα, όπως την παρουσία ατόμων σε συγκεκριμένα σημεία, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται και τα τηλέφωνα που καλούνται.

Όλα τα δεδομένα που προκύπτουν για τους στόχους που παρακολουθούνται εισάγονται στο I2 και το πρόγραμμα συγκρίνει προφίλ, δημιουργεί πιθανά σενάρια και καθοδηγεί τις κινήσεις των αστυνομικών.

Στην πρόσφατη επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής φορτώθηκαν σε αυτό όσες εικόνες θεωρούνται αξιοποιήσιμες από κάμερες, το δρομολόγιο των δραστών και αναζητούνται πιθανές οδοί διαφυγής ή κρησφύγετα των τρομοκρατών στην περιοχή του Χαλανδρίου.

«Ο σούπερ κοριός»

Μια νέα Γερμανική τεχνολογία βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής.
Οι δοκιμές ολοκληρώθηκαν και πλέον ο νέος κοριός βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, στην οποία δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης 800 ατόμων σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα, φαξ και e-mail.

Μάλιστα ο κοριός μπορεί να αναβαθμιστεί, με 4 εκατ. ευρώ, και έτσι το «αυτί» της αντιτρομοκρατικής θα μπορεί να ακούει ταυτόχρονα 3.000 άτομα.


Βάση DNA

Το πάγιο αίτημα της Αστυνομίας για δημιουργία μιας βάσης DNA, μπορεί να μην έχει προχωρήσει νομοθετικά καθώς η σχετική ρύθμιση πάγωσε,, ωστόσο η Αντιτρομοκρατική διαθέτει τη δική της βάση δεδομένων γενετικού υλικού, που αποτελείται από τα ορφανά δείγματα DΝΑ που βρέθηκαν ύστερα από τις επιθέσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου