22/9/09

Wolfenstein – Game Review


Το Wolfenstein αποτελεί τη συνέχεια του παιχνιδιού ‘Return to castle Wolfenstein’ που είχε κυκλοφορήσει το 2001. Ο νέος τίτλος βαδίζει στα χνάρια του προγόνου του περιπλέκοντας μάχες κατά των Ναζί μαζί με μεταφυσικά στοιχεία προσφέροντας έτσι κάτι το διαφορετικό σε σύγκριση με τους κλασσικούς τίτλους του είδους.


Σενάριο

Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του B.J. Blaskowicz στη προσπάθεια να προστατέψει τους πολίτες της Isenstadt από τις επιδρομές των Ναζί. Εκεί βρίσκεται η έδρα ομάδων αντίστασης οι οποίες μάχονται να αποκαλύψουν τα σχέδια των Γερμανών που στοχεύουν να κυριεύσουν τον κόσμο με τη βοήθεια μεταφυσικών διαβολικών δυνάμεων.

Οπλοστάσιο

Η προσθήκη μη-συμβατικών όπλων σε μια ήδη γεμάτη λίστα προσφέρει ισχυρές επιλογές για να αντιμετωπίσετε τους εχθρούς που θα βρεθούν στο δρόμο σας. Όσο εξελίσσεται το παιχνίδι θα μπορείτε να αναβαθμίζετε τα όπλα σας με χρήματα που θα κερδίζετε από τις αποστολές.

Νοημοσύνη των εχθρών

Τα επίπεδα νοημοσύνης των εχθρών κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα και αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις που έχουν την ώρα της μάχης. Όμως, θα διαπιστώσετε ότι το παιχνίδι είναι απαιτητικό και χρειάζεται προσοχή για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το επίπεδο δυσκολίας αυξάνεται και από τις ικανότατους αρχηγούς που θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε.

Γραφικά / Ήχος

Τα γραφικά δεν αποτελούν το δυνατό χαρτί του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες υπολείπονται στο σχεδιασμό κάνοντας το παιχνίδι να φαίνεται αρκετά παλιομοδίτικο. Τα video που προβάλλονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κρίνονται κάτω του μετρίου. Παρόλα αυτά, τα ειδικά εφέ, οι ήχοι και τα τοπία που θα συναντήσετε συνθέτουν μία εντυπωσιακή εικόνα.

Επίλογος

Τα μέτρια γραφικά και το σχετικά απλό σενάριο αποτελούν τα αρνητικά στοιχεία του τίτλου. Τα δυνατά στοιχεία είναι οι εντυπωσιακές μάχες με τους αρχηγούς, το γεμάτο οπλοστάσιο και η υποστήριξη online παιχνιδιού. Αν αναζητάτε έναν FPS τίτλο με επιβλητικές μάχες με τους εχθρούς τότε το Wolfenstein θα σας κρατήσει καλή παρέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου