22/9/09

H πανδημία του… gaming!


Κατά καιρούς έχουμε δει όλων των ειδών τις περίεργες έρευνες, οι περισσότερες εκ των οποίων περιγράφουν το gaming με όσο το δυνατόν πιο «μαύρο» τρόπο, με προφανή στόχο να προκαλέσουν αίσθηση. Τα...


...video games είναι ένας βολικός (και πάντα εύκαιρος) αποδιοπομπαίος τράγος για να φορτώνονται σε αυτόν όλα τα δεινά της κοινωνίας, αθωώνοντας τους πραγματικούς ενόχους. Η τελευταία τέτοια μελέτη μας έρχεται από τη Σουηδία, και στην οποία υποστηρίζεται – ούτε λίγο ούτε πολύ – ότι το gaming αποτελεί… πανδημία!

Βασιζόμενοι σε προηγούμενη έρευνα που χαρακτήριζε το World of Warcraft ως σκληρό ναρκωτικό και κίνδυνο για την υγεία των νέων, οι φίλοι μας οι Σουηδοί το προχώρησαν ακόμη περισσότερο και χαρακτήρισαν το gaming ως ένα «πρόβλημα που έχει αποκτήσει διαστάσεις πανδημίας». Για να μην αδικήσουμε τους ανθρώπους, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των εθισμένων στα video games και ειδικότερα στα MMOs, ενώ όλοι μας έχουμε ακούσει για θανάτους που επήλθαν λόγω της πολύωρης και ασταμάτητης ενασχόλησης με κάποιο ανάλογο παιχνίδι. Ωστόσο, η κατηγοριοποίηση ενός αρκετά αθώου χόμπι όπως το gaming, στην ίδια συνομοταξία με πραγματικές απειλές όπως τα ναρκωτικά και η… νέα γρίπη, προκαλεί εύλογες απορίες.

Πήγη:noobwars.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου