22/9/09

Επίδειξη συσκευών USB 3.0 στο Intel Developer Forum

Λέγεται οτι στo Intel Developer Forum (IDF) που θα γίνει στο San Francsisco την επόμενη εβδομάδα, θα παρουσιαστούν αρκετές συσκευές USB 3.0. Mεταξύ των συσκευών, θα είναι και ένα laptop της Fujitsu, το πρώτο από τα laptop που θα φιλοξενεί τον ελεγκτή της NEC.

H εταιρία ερευνών Point Grey Research, θα έχει μια υψηλής απόδοσης ψηφιακή video camera που θα έχει αισθητήρα CMOS τριών megapixels της Sony με τον κωδικό "IMX036". Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να διοχετεύει υψηλής ανάλυσης (HD) 1080p εικόνες με 60 καρέ το δευτερόλεπτο και στην επίδειξη θα στέλνει με τη μέθοδο streaming, ασυμπίεστο, υψηλής πιστότητας video σε ένα notebook, μέσω μιας κάρτας Fresco Logic USB 3.0 ExpressCard.

Όνομα: usb-30.jpg Εμφανίσεις: 956 Μέγεθος: 3,0 KBKαι φυσικά δεν νοείται πάρτυ για την USB 3.0 χωρίς την ύπαρξη desktop υπολογιστών και η Asus θα έχει στη διάθεσή της ένα πρώτο δείγμα μητρικής "SuperSpeed USB". Η μητρική αυτή θα βασίζεται στο Intel X58 chipset το οποίο συνοδεύεται με το chip της NEC και θα ανταλλάσει δεδομένα μέσω μιας συσκευής USB 3.0 της LucidPort. Πιθανόν να έχει ομοιότητες με την σταματημένη P6X58 της Αsus.

Υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα πίσω από τα χαρακτηριστικά του νέου USB, όπως oι Intel, HP, Microsoft, ΝΕC, ST-Ericsson και η Texas Instruments. Με τέτοια υποστήριξη, οι πρώτες καταναλωτικές συσκευές, αναμένονται στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Πηγή: techspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου