15/5/09

Α.Τ. Ομόνοιας: Λάθος κρατούμενος δικάστηκε, άσκησε έφεση και έφυγε…

Νέα γκάφα της ΕΛ.ΑΣ. στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας. Αφγανός κρατούμενος, του οποίου τα χαρτιά φέρονται να μπερδεύτηκαν με ενός Παλαιστινίου, δικάστηκε στη θέση του δεύτερου, καταδικάστηκε σε 4 μήνες φυλάκισης, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 24χρονος Αφγανός, κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και μετήχθη το πρωί της Πέμπτης – με άλλους 6 υποδίκους και 5 αστυνομικούς συνοδούς – στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι επρόκειτο για λάθος άνθρωπο, δικάστηκε για τα αδικήματα του Παλαιστινίου, δηλαδή παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Για τα αδικήματα αυτά του επιβλήθηκε ποινή 4 μηνών φυλάκισης, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος δεδομένου ότι ως Παλαιστίνιος έχει άσυλο.

Η αλήθεια έγινε αντιληπτή στις 6 το απόγευμα από τους αστυνομικούς του τμήματος Ομόνοιας. Αμέσως διατάχθηκε από την γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής να συλληφθούν οι υπαίτιοι αστυνομικοί που δεν έλεγξαν ποιον μεταφέρουν στο δικαστήριο και οι οποίοι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου