15/5/09

Από αύριο οι μαγιάτικες ημέρες αγωνίας

Διαγωνιζόμενοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μπαίνουν το πρωί της Παρασκευής στη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων περίπου 90.000 υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Λύκεια έως στις 7 και μισή το αργότερο, καθώς στις 08.00 ξεκινά η μετάδοση των θεμάτων από το υπουργείο Παιδείας. Η εξέταση του μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες.

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πολλούς υποψήφιους, αν και φέτος για πρώτη φορά μειώθηκαν οι βαθμοί για την έκθεση, που συμπεριλαμβάνεται στην εξέταση του μαθήματος. Η υψηλή, ωστόσο βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα, θεωρείται κλειδί για πολλές σχολές των Πανεπιστημίων. Οι υποψήφιοι διεκδικούν την εισαγωγή τους στις 88.262 θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Από αυτές, οι 40.770 θέσεις αναλογούν στις σχολές των ΑΕΙ -συμπεριλαμβανομένων των 590 θέσεων στις εκκλησιαστικές σχολές- και οι 43.460 στις σχολές των ΤΕΙ.

Επιπλέον, 1.436 θέσεις που αναλογούν στις στρατιωτικές σχολές, 1.900 στις σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, 670 στις σχολές Εμπορικού Ναυτικού και 26 στις σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου, με την εξέταση των υποψηφίων στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου