26/7/10

"Ψάχνουν τις λεπτομέρειες"

Η στάση της αστυνομίας όπως αναλύεται στο «Πρώτο Θέμα»

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής υποστηρίζουν πως ξεκινούν τις έρευνες για τη «Σέχτα Επαναστατών», γράφει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», από το μηδέν. Και συνεχίζει λέγοντας πως περιμένουν μεν την κατάθεση της χήρας του Σωκράτη Γκιόλια, όμως δεν ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να αποσπάσουν σημαντικά στοιχεία για να βρεθεί η άκρη του νήματος. Και αυτό γιατί, όπως λέει αξιωματικός της συγκεκριμένης υπηρεσίας, "αν είχε κάτι να μας πει, θα το έλεγε στην πρώτη κουβέντα που κάναμε". Περιμένουν λοιπόν την προκήρυξη προκειμένου να δουν πώς θα "δικαιολογήσουν" την επίθεση σε βάρος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με την τακτική της, προσθέτει το άρθρο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» η Σέχτα έχει στείλει τις προκυρήξεις της στο πρώτο χτύπημα την επόμενη μέρα, στο δεύτερο ύστερα από τρεις μέρες και στο τρίτο ύστερα από πέντε. Έτσι, αν ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη τακτική (τη μέθοδο των μονών ημερών, όπως την αποκαλούν) η πρκύρηξη για το χτύπημα σε βάρος του δημοσιογράφου αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας. Οι λεπτομέρειες που συνηθίζουν να προσέχουν τα μέλη της Σέχτας έχουν μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, σε μια προσπάθεια να συλλέξουν στοιχεία. Έτσι, συνεχίζει το άρθρο, προσπαθούν να μπουν στο μυαλό του εκτελεστικού βραχίονα της οργάνωσης για να δουν πώς επιλέγουν τους στόχους και πώς σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις.

Το συγκεκριμένο άρθρο της εφημερίδας κλείνει λέγοντας ότι γενετικό υλικό δεν έχει βρεθεί και αυτό γιατί στα τρία πρώτα χτυπήματα δεν άφησαν πίσω τους τα οχήματα διαφυγής, ενώ στην τελευταία ενέργειά τους το έκαψαν σβήνοντας και το παραμικρό ίχνος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως από το σημείο που έκαψαν το κλεμμένο Honda Civic εξαφανίστηκαν προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, χρησιμοποιώντας μηχανές μεγάλου κυβισμού. Συνεπώς οι κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας δεν έχουν καταγράψει κάτι αξιοποιήσιμο, ενώ οι περίπου 20 καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων απέδωσαν ελάχιστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου