16/12/09

Windows 7:εγκατάσταση, η μεγαλύτερη πηγή προβλημάτων

Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων, για τα οποία ο αγοραστής των Windows 7 ζητά βοήθεια, έχει να κάνει με τη διαδικασία εγκατάστασης. Αυτό προκύπτει από μια έρευνα της εταιρείας παροχής υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης iYogi.

Η εταιρεία ρώτησε περίπου 100.000 από τους πελάτες της , από τους οποίους το 31% που είχαν προβλήματα με τα Windows 7, τα είχαν με την εγκατάσταση ή με την μεταφορά των εφαρμογών και δεδομένων στο νέο λειτουργικό. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα απευθείας αναβάθμισης από τα Windows XP στα Windows 7.

Oι περισσότεροι πελάτες αποκτούν τα Windows 7 αλλά προεγκαταστημένα σε ένα νέο PC. Μια επιπλέον πηγή προβλημάτων είναι, σύμφωνα με την iYogi, η απομάκρυνση των εφαρμογών Windows Live από τα Windows 7, οι οποίες, παρεμπιπτόντως πρέπει να κατέβουν από το Internet.


To 26% των ερωτηθέντων είπαν ότι μετά την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού αναρωτιόντουσαν που ήταν οι κλασικές συνοδευτικές εφαρμογές για το email, τη διαχείριση φωτογραφιών και την επεξεργασία βίντεο. Ένα 14% των χρηστών είχαν την εντύπωση ότι το γραφικό περιβάλλον Aero δεν λειτουργούσε όπως περίμεναν, κάτι, που μπορεί να οφείλεται είτε σε παλιούς drivers ή σε μια ελαττωματική υποστήριξη του από την κάρτα γραφικών του συστήματος.

Τα υπόλοιπα προβλήματα που απασχολούσαν τους ερωτηθέντες χρήστες ήταν:

- To DVD-drive δεν αναγνωρίζονταν (αν και απεικονίζονταν στο BIOS και ο στάνταρ driver έδειχνε να λειτουργούσε) 8%
- Κρυμμένες επεκτάσεις αρχείων, 6%
- Πάρα πολλά minidumps (εξυπηρετούν την αναδόμηση των δεδομένων μετά από ένα "κρέμασμα" του συστήματος) 6%
- Προβλήματα με το Aero Snap, 3%
- Το iPhone δεν συγχρονίζεται, 2%
- Τα customized εικονίδια αλλάζουν με την αλλαγή των themes, 2%
- Προβλήματα με το taskbar, 1%






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου