3/12/09

Windows 7 , Διπλασίασαν τα ποσοστά τους το Νοέμβριο

Το ποσοστό αγοράς των Windows 7 αυξήθηκε σημαντικά το πρώτο πλήρη μήνα μετά την κυκλοφορία τους στην αγορά. Έτσι το Νοέμβριο του 2009 το ποσοστό του νέου λειτουργικού συστήματος σχεδόν διπλασιάστηκε, αυξανόμενο από το 2,15 στο 4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών αγοράς Net Applications.

Ταυτόχρονα έπεσε το μερίδιο αγοράς των παλιότερων εκδόσεων των Windows, XP και Vista, από τα 70,48% στα 69,05% και από τα 18,83% στα 18,55% αντίστοιχα. Το Mac OS X μπόρεσε από την άλλη να αυξήσει τα ποσοστά των διαφόρων εκδόσεων του, από το 3,75% στα 3,99%.



Μικρή αύξηση είδε και το Linux, ανεβαίνοντας ελαφρά από το 0,96% στο 1,0%. Έτσι η αύξηση του ποσοστού των Windows 7 οφείλεται καθαρά σε χρήστες που αναβαθμίστηκαν από τα Windows XP και Vista ή και από παλιότερες εκδόσεις των Windows. Και από ότι φαίνεται η καμπάνια που ξεκίνησε η Apple ταυτόχρονα με την έναρξη διάθεσης των Windows 7 στην αγορά, η οποία πρότρεπε τους χρήστες των Windows XP να στραφούν σε Mac, δεν έφερε σημαντικά αποτελέσματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου