11/12/09

"Τα Vista είναι περισσότερο ασφαλή από τα Windows 7"

Ο Raimund Genes, διευθυντής του τομέα τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Trend Micro, εξέφρασε πρόσφατα τις επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια που προσφέρουν τα Windows 7 στη βασική τους εγκατάσταση. "Δε λέω ότι τα Windows 7 είναι ένα μη ασφαλές προϊόν, αλλά τα Vista είναι καλύτερα στον τομέα της ασφάλειας αν μιλάμε για μια νέα εγκατάσταση του λειτουργικού", είπε χαρακτηριστικά.


Ο Genes στάθηκε στο γεγονός ότι το User Account Control [UAC] δεν είναι πλέον τόσο αποτελεσματικό όσο στα Windows Vista. Όταν παρουσιάστηκαν τα Vista, το εν λόγω χαρακτηριστικό δέχτηκε τα πυρά καταναλωτών και ειδικών, καθώς ζητούσε διαρκώς την έγκριση του χρήστη για πολλές ενέργειες. Ακόμα και στελέχη της Microsoft αντιμετώπισαν με χλευαστικά σχόλια το UAC, χαρακτηρίζοντάς το User Annoyance Control [έλεγχος ενόχλησης του χρήστη]. Παρόλα αυτά, το UAC αποτελούσε μια σημαντική ασπίδα προστασίας, σύμφωνα με τον Genes.


Ο CTO της Trend Micro χαρακτήρισε επίσης ως αρνητικό το γεγονός ότι τα 7 δεν ειδοποιούν επίμονα για την έλλειψη antivirus σε μια καινούργια εγκατάσταση. Αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σημαντικό κίνδυνο για τους μη εξοικειωμένους χρήστες, οι οποίοι μπορεί να μη γνωρίζουν ότι η ύπαρξη ενός antivirus είναι απολύτως απαραίτητη.


"Τα Windows 7 είναι πολύ βελτιωμένα όσον αφορά τη χρηστικότητα, αλλά στον τομέα της ασφάλειας έχουν σημαντικές ελλείψεις, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη. Όταν οι developers της Microsoft έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη χρηστικότητα και την ασφάλεια, επιλέγουν πάντα το πρώτο", είπε χαρακτηριστικά ο Genes.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου