1/12/09

Update των Windows προκαλεί "κρέμασμα" του PC

Ένα από τα updates που κυκλοφόρησε πρόσφατα η Microsoft στο πλαίσιο του τελευταίου "patch day" προκαλεί ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να αχρηστεύσει τον υπολογιστή. Έτσι μετά την εγκατάσταση του και μια επανεκκίνηση του υπολογιστή εμφανίζεται μια "Black Screen of Death", ήτοι μια μαύρη οθόνη.

Σύμφωνα με το Mel Morris της βρετανικής εταιρείας ασφάλειας Prevx, το πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί τόσο στα Windows XP και τα Vista όσο και στα Windows 7. Οι χρήστες του προγράμματος ασφαλείας της Prevx, έχουν αναφέρει αυτό το πρόβλημα από την προηγούμενη εβδομάδα.



Συγκεκριμένα σε ένα από τα updates του τελευταίου patch day, η Microsoft έκανε αλλαγές στο Access Control List (ACL), μια λίστα που περιέχει τα δικαιώματα πρόσβασης στο σύστημα των δηλωμένων χρηστών.

Το ACL χρησιμοποιεί διάφορα κλειδιά του Registry για να κάνει ορατές διάφορες λειτουργίες του Desktop, όπως είναι το Sidebar. Μέσω των αλλαγών σε αυτό το δομικό στοιχείο των Windows δεν μπορούν να εκτελεστούν σωστά διάφορα προγράμματα, προκαλώντας την εμφάνιση της μαύρης οθόνης. Ένα πρόβλημα που επηρεάζει κυρίως τα προγράμματα ασφάλειας. Και όχι μόνο αυτά της Prevx.

Πολλοί χρήστες δεν ξέρουν τι να κάνουν και εγκαθιστούν το λειτουργικό σύστημα από την αρχή, σχολιάζει ο Morris. Γι' αυτό το λόγο η Prevx κυκλοφόρησε ένα patch το οποίο επεμβαίνει στην Registry και διορθώνει το πρόβλημα.

Η Prevx θέλει να ενημερώσει την Microsoft για το πρόβλημα και να της διαθέσει το patch που έχει αναπτύξει ώστε να την βοηθήσει στην γρήγορη αντιμετώπιση του. Περισσότερες λεπτομέρειες όπως και το προσωρινό patch μπορείτε να βρείτε στο blog της Prevx.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου