6/12/09

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες αυτοκινήτων από τη Sony

Διαβλέποντας λαμπρό μέλλον για τα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, η ιαπωνική εταιρία Sony ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να διευρύνει και άλλο την ήδη ευρεία γκάμα των δραστηριοτήτων και των προϊόντων της, επενδύοντας πλέον και στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες οχημάτων.
Όπως δήλωσε στο Τόκιο ο διευθύνων σύμβουλος Χάουαρντ Στρίνγκερ, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία

«ο ενεργειακός τομέας –δεδομένης της φύσης του κόσμου όπου ζούμε- προφανώς θα αποτελέσει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο. Θα βάλουμε μερικά από τα χρήματά μας σε αυτόν και θα κινηθούμε γρήγορα για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε μια θέση (σ.σ. στην αγορά) που να έχει νόημα για μας».

Οι ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ήδη κάνει μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη υβριδικών και απολύτως ηλεκτρικών οχημάτων, που παράγουν από ελάχιστα μέχρι καθόλου εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου». Η Toyota έχει συνεταιριστεί με την Panasonic για να παράγουν μπαταρίες λιθίου-ιόντων, ενώ η Nissan με την NEC έχουν επίσης δημιουργήσει από κοινού μια εταιρία μπαταριών.

Ο Στρίνγκερ δήλωσε ότι η Sony ευελπιστεί να φτιάξει μια δική της σωστή μπαταρία και να συνάψει μια ανάλογη συμμαχία με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρία κατέγραψε καθαρή ζημιά 290 εκατ. δολ. στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, λόγω χαμηλής ζήτησης για τα βασικά προϊόντα της (τηλεοράσεις, κάμερες και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές).

Από την άλλη, σύμφωνα με τον Στρίνγκερ, σημειώνει σημαντικές πωλήσεις κατά την φετινή χειμερινή περίοδο στις ΗΠΑ, ειδικά στην παιγνιδο-κονσόλα PlayStation 3 και στα Blu-ray.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου