6/12/09

Το πρώτο netbook της Asus με διπύρηνο Atom

To ερώτημα κατά πόσο έχει νόημα να υπάρχει ακόμα η κατηγορία των netbooks μας το θέτει για άλλη μια φορά το νέο μοντέλο Eee PC 1201N της Asus (για τον οποίο σας είχαμε μιλήσει από τον Οκτώβριο). Το μικρό laptop αποτελεί το πρώτο της Asus που είναι εξοπλισμένο με έναν διπύρηνο Atom, ξεπερνώντας με αυτόν τον τρόπο σε επιδόσεις πολλούς από τους συγγενείς του. Επιπλέον διαθέτει μια οθόνη 12,1" και μπορεί να το προπαραγγείλει κανείς από τo Amazon Αμερικής στα 499 δολάρια.



Το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον διπύρηνο Atom 330 στο 1,6GHz (που καταναλώνει σαφώς περισσότερη ενέργεια από το μονοπύρηνο συγγενή του N270), το Nvidias Geforce 9400M chipset για την απόδοση ταινιών HD και Blu-ray, 250GB σκληρό δίσκο και 2GB μνήμη. Ως λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούνται τα Windows 7 Home Premium .

Σύμφωνα με την Asus η μπαταρία μπορεί να προσφέρει αυτονομία για πέντε ώρες. Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2010, ενώ είναι πιθανό να το δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά νωρίτερα, ήτοι μέσα στο Δεκέμβριο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου