6/12/09

Αυτόματη μετάφραση στις αναζητήσεις της Google

Η Google άρχισε να ενσωματώνει μια νέα εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης στην μηχανή αναζήτησής της. Το νέο εργαλείο «μεταφρασμένης αναζήτησης» επιτρέπει στους χρήστες να κατευθύνουν τη Google, ώστε να αναζητά αποτελέσματα από ιστοσελίδες, οι οποίες βρίσκονται σε διάφορες γλώσσες και στη συνέχεια να παρουσιάζει τα αποτελέσματα στον χρήστη μεταφρασμένα στη γλώσσα που προτιμά.

Η εφαρμογή αυτή ήταν διαθέσιμη στην υπηρεσία Google Translate, όμως πλέον γίνεται αναπόσπαστο τμήμα της κύριας μηχανής αναζήτησης, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία. Το εργαλείο μπορεί να βρεθεί σε ένα μενού, που αποκαλύπτεται όταν ο χρήστης κάνει «κλικ» στην κορυφή της σελίδας με τα αποτελέσματα αναζητήσεων της Google.


«Τώρα, όταν ψάχνεις το Google για να βρεις κάτι στη γλώσσα σου, μπορείς να χρησιμοποιείς αυτό το εργαλείο για να ψάχνεις τo web σε μια άλλη γλώσσα», δήλωσαν στελέχη της εταιρίας. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται πιο εύκολο ο χρήστης να βρίσκει και να διαβάζει αποτελέσματα αναζητήσεων από ιστοσελίδες σε όλο το διαδίκτυο, ακόμα και αν αυτές δεν είναι γραμμένες στη γλώσσα που μιλά.

Ειδικοί αλγόριθμοι αποφασίζουν τι θα εμφανίσουν στον χρήστη. Για παράδειγμα, μια αναζήτηση για το Βέλγιο θα οδηγήσει σε αναζητήσεις, εκτός από τα αγγλικά, και σε γλώσσες που φαίνονται σχετικές με την ερώτηση, εν προκειμένω στα γαλλικά και τα ολλανδικά. Οι ιστοσελίδες που θα βρεθούν, στη συνέχεια θα παρουσιαστούν στη γλώσσα του ερωτώντος (αγγλικά ή όποια άλλη).

Ο αλγόριθμος επιλέγει την καλύτερη γλώσσα ή γλώσσες για να μεταφράσει το ερώτημα και μετά επιστρέφει μεταφρασμένα τα αποτελέσματα από τις ξενόγλωσσες ιστοσελίδες. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ιστοσελίδες γραμμένες σε 51 γλώσσες. Το εργαλείο θα παρουσιάζει αυτομάτως μεταφρασμένα αποτελέσματα σε μέχρι πέντε γλώσσες τη φορά, σύμφωνα με τη Google.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου