17/12/09

Έτοιμες οι προδιαγραφές του Blu-ray 3D

Η ΒDA (Blu-ray Disc Association) ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του Blu-ray 3D. Έτσι θα είναι εφικτό στο μέλλον να παρακολουθήσει ταινίες 3D με ένα σύστημα Home Cinema στο σπίτι.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές είναι δυνατή η εκτέλεση μιας γνήσιας εικόνας 1080p για κάθε μάτι ξεχωριστά μέσω ενός κατάλληλα διαμορφωμένου 3D Blu ray disc. Και για να μπορείτε να γευτείτε αυτή τη τεχνολογία χρειάζεστε καινούργιους Blu-ray players. Τα πρώτα μοντέλα που θα υποστηρίζουν αυτό το format αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2010.


Επιπλέον το Blu-ray 3D είναι συμβατό με όλες τις υπάρχουσες τεχνολογίες 3D και θα μπορεί να παίξει σε όλες τις τηλεοράσεις 3D ανεξάρτητα με το αν είναι LCD ή πλάσματος και ανεξάρτητα με το ποια τεχνολογία χρησιμοποιείται για την υλοποίηση του 3D.

Τα 3D Blu ray discs θα μπορούν να παίξουν και στους τωρινούς Blu-players αλλά θα βλέπετε τις ταινίες, όπως είναι λογικό, δισδιάστατα. Από την άλλη και οι νέοι 3D Blu-rays players θα κρατήσουν τη συμβατότητα προς τα πίσω και θα μπορούν να παίξουν τα τωρινά Blu-ray.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου