17/12/09

Για το γόητρο...

Ο επίλογος στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ γράφεται το βράδυ της Πέμπτης στο «Ντα Λουζ» κόντρα στην Μπενφίκα. Για τη νίκη, με κίνητρο το γόητρο, οι δύο ομάδες.

Οταν έγινε η κλήρωση των ομίλων του Europa League στην ΑΕΚ θα ήθελαν το αποψινό ματς να ήταν αυτό στο οποίο η ομάδα θα σφράγιζε την πρόκριση της για την επόμενη φάση. Ή, έστω, ότι θα ήταν ένας τελικός-πρόκρισης. Τελικά, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση έχει ως στόχο μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα για την ιστορία της και τον κόσμο της, όπως είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Κι ο λόγος που το σημερινό ματς δεν έχει κάποια σημασία σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση, είναι επειδή η ομάδα του Σέρβου τεχνικού παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων φέτος, ενώ στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο την Εβερτον στο ΟΑΚΑ, ο Μπάγεβιτς έκανε... ό,τι μπορούσε για να μην έχει ενδιαφέρον η αναμέτρηση με την Μπενφίκα.

Με 4-2-3-1 και αλλαγές

Το σύστημα με το οποίο αναμένεται να παρατάξει απόψε την ΑΕΚ ο προπονητής της είναι το 4-2-3-1. Αυτό είναι... σταθερό τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά όχι και η 11άδα. Ο Μπάγεβιτς προσανατολίζεται στο να κάνει κάποιες αλλαγές, με τον Γκουστάβο Μαντούκα να μένει στον πάγκο καθώς αποκόμισε κι ένα μικροπρόβλημα από την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο ο Ισμαέλ Μπλάνκο για να πάρει τη θέση του ο Μιχάλης Παυλής. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται, πάντως, η επιστροφή των Σεμπάστιαν Σάχα και Παντελή Καφέ στο αρχικό σχήμα.

Αλλαγές και η Μπενφίκα

Με διαφορετική 11άδα σε σχέση με ό,τι συνηθίζει θα παρατάξει και ο Ζόρζε Ζέσους την Μπενφίκα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι την Κυριακή οι Λουζιτανοί θα αντιμετωπίσουν την Πόρτο στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος και από τη στιγμή που είναι αδιάφοροι στο Europa League καθώς έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου, ο προπονητής τους θεωρεί ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι ο κατάλληλος για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσους δεν παίζουν αρκετά. Ο Ζέσους, άλλωστε, το είπε ξεκάθαρα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: «Αν πρέπει να διαλέξω, τότε θέλω να κερδίσουμε την Πόρτο κι ας χάσουμε από την ΑΕΚ». Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, ότι η Ένωση θα είναι και το φαβορί απόψε, επειδή η Μπενφίκα θα παραταχθεί με αλλαγές...

Ο κόσμος...

Η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ είχε ενημερώσει τις προηγούμενες μέρες ότι θα παραλάβει 350 εισιτήρια για το παιχνίδι του «Ντα Λουζ». Θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο, όμως, να έχει απόψε η ΑΕΚ την υποστήριξη 350 οπαδών της, καθώς υπάρχει τεράστια απογοήτευση για όσα γίνονται φέτος στην ομάδα, σε οποιοδήποτε επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τους φίλους της Μπενφίκα, σύμφωνα και με τους Πορτογάλους, δε θα γεμίσουν το γήπεδο για το ματς με την Ένωση, καθώς δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κίνητρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου