6/12/09

Ένταση και επεισόδια σε Αθήνα και Θεσ/νίκη!

Σκηνικό έντασης και επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας μεταξύ Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Οι νεαροί που ξεκίνησαν τα επεισόδια προσπαθούν να μπουν στο κύριο σώμα της πορείας που διεξάγεται για την επέτειο από τον χαμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το κτίριο της πρυτανείας στην Πανεπιστημίου τελεί υπό κατάληψη από έφοδο ομάδας νεαρών οι οποίοι έχουν αποκαθηλώσει την ελληνική σημαία και τοποθέτησαν στη θέση της τη σημαία των αναρχικών.Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τραυματίστηκε στη κοιλιά κατά τη διάρκεια της εισβολής μερίδας διαδηλωτών στην Πρυτανεία.



Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, προσπαθώντας να αποκλείσει την περιοχή γύρω από τα Προπύλαια.
Ένας άνδρας των ΜΑΤ έχει τραυματιστεί.


Κλειστός ο σταθμός του μετρό στην Πανεπιστημίου.

Στο μεταξύ, 12, από τους συνολικά 83, συλληφθέντες από τα επεισόδια του Σαββάτου στα Εξάρχεια βρίσκονται στο γραφείο του εισαγγελέα. Πρόκειται για άτομα ελληνικής, ιταλικής και αλβανικής καταγωγής, καθώς και 2 γυναίκες.

Εν το μεταξύ στη Θεσαλονίκη,
νεαροί καταστρέφουν καταστήματα κατά μήκος της λεωφόρου Εγνατίας στη Θεσσαλονίκη. Οι νεαροί κινούνται αυτόνομα στην πορεία που διεξάγεται.Απο τη ρίψη δυο μολότοφ πήρε φωτιά μια καφετερία.

(Προστέθηκε στις 15:20)
Στην κυκλοφορία παραδίδονται σταδιακά κεντρικές οδοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίες παρέμεναν κλειστές εξαιτίας της πορείας που πραγματοποιούνταν. Κανονικά η κυκλοφορία στην οδό Τσιμισκή, ενώ από ότι φαίνεται μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Αγίου Δημητρίου, με ζημίες σε βιτρίνες καταστημάτων και σταθμευμένα αυτοκίνητα.



Πηγή: ΣΚΑϊ-TVXS.gr-Newit-Newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου