3/12/09

Δύο νέες λειτουργίες της Bing

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Σαν Φρανσίσκο η Microsoft παρουσίασε την Τετάρτη δύο νέες λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης της Bing (οι οποίες είναι και άμεσα διαθέσιμες): το Bing Mobile και το Bing Maps Silverlight.

Το Bing Maps Silverlight βρίσκεται ακόμα σε beta φάση ανάπτυξης. Χάρη στη χρησιμοποιούμενη τεχνολογία Silverlight υπόσχεται μια πιο άνετη χρήση της (αν και, μερικές φορές, οι χάρτες μπορεί να φορτώνονται αργά). Στο Bing Maps περιλαμβάνεται και το Streetside, η απάντηση στο Street View της Google. Ανάλογα με το μέρος που προέρχεται ο επισκέπτης της υπηρεσίας, το Bing Maps προσφέρει πληροφορίες για τα κοντινά ρεστοράν, εμπορικά κέντρα και παρκινγκ. Η απεικόνιση του χάρτη γίνεται σε 2D και 3D, όπως και σε προοπτική από το δρόμο ή από τον αέρα.



Εκτός από το Bing Maps Silverlight η Microsoft παρουσίασε και το Bing Mobile. Ο σχετικός client μπορεί να εγκατασταθεί σε 25 διαφορετικές συσκευές, όπως αναφέρει το "Neowin". Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται μοντέλα της Blackberry και συσκευές με τα Windows Mobile. Όσον αφορά στο iPhone η υποστήριξη περιορίζεται, προς το παρόν, μόνο σε ένα web interface.

To Bing Mobile μπορεί, μεταξύ άλλων, να βρει τα ρεστοράν και τα καταστήματα της περιοχής. Εκτός αυτού οι χρήστες μπορούν να ορίσουν favorites και να χρησιμοποιήσουν το Bing Mobile ως σύστημα πλοήγησης ή οδικό χάρτη.Περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη λειτουργία θα βρείτε στο Behind Bing.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου