16/12/09

Δολοφόνος ετών 98…

Για φόνο εκ προμελέτης κατηγορείται μια 98χρονη γυναίκα, η οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο έπνιξε με σακούλα την…100χρονη συγκάτοικο της στο δωμάτιο του οίκου ευγηρίας όπου διέμεναν.

Η Ελίζαμπεθ Μπάροου, 100 χρονών βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιο της στο Ντάρτμουθ της Μασαχουσέτης το Σεπτέμβριο, με το κεφάλι της μέσα σε μια πλαστική σακούλα.
Οι αρχές που ερευνούσαν τις συνθήκες θανάτου της αρχικά πίστεψαν ότι είναι αυτοκτονία , ωστόσο η ιατροδικαστική έρευνα το έδειξε καθαρά: ήταν στυγερή δολοφονία με πνιγμό.


Η ιστορία

Η Ελίζαμπεθ Μπάροου και η 98χρονη Λώρα Λίντγκουιστ ζούσαν τα τελευταία χρόνια μαζί σε ένα δωμάτιο του οίκου ευγηρίας στη Μασαχουσέτη.

Οι δυο τους τσακώνονταν συνέχεια γιατί η Μπάροου είχε πολλούς επισκέπτες καθημερινά, και όπως υποστήριζε η 98χρονη Λίντγκουιστ, «καταλάμβαναν» το δωμάτιο για πολλές ώρες την ημέρα.

Σύμφωνα με το γιό της δολοφονηθείσας, Σκοτ Μπάροου, η μητέρα του είχε δεχθεί πολλές απειλές από τη συγκάτοικο της, και ο ίδιος είχε ζητήσει να τις χωρίσουν σε διαφορετικά δωμάτια.

Όμως η διοίκηση του οίκου ευγηρίας θεωρούσε πως απλώς ήταν γκρίνια λόγω ηλικίας και δεν είχε δώσει σημασία.

Ο δικηγόρος της Λάντγκουιστ υποστηρίζει πως η πελάτισσα του πάσχει από γεροντική άνοια, και πως διέπραξε το φόνο χωρίς να έχει συνείδηση της πράξης της.

Πάντως, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές η Λάντγκουιστ δεν πρόκειται να περάσει ποτέ από δίκη, καθώς λόγω ηλικίας θεωρείται ανώφελο να «σωφρονιστεί» σε μία φυλακή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου