23/12/09

8 στους 10 Αμερικάνους πιστεύουν στο Θεό

Από TVXS.gr

Πάνω από 8 στους 10 Αμερικανούς ενήλικες πιστεύουν στο Θεό, με 3 στους 10 να πιστεύουν ότι ελέγχει τι συμβαίνει στη Γη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων Harris.

Από το 82% που δήλωσε ότι πιστεύει στο Θεό, το 59% είπαν ότι τρέφουν «απόλυτη βεβαιότητα» ότι υπάρχει Θεός, ενώ το 15% διατηρεί κάποιες αμφιβολίες.

Επιπλέον, 4 στους 10 Αμερικανούς θεωρούν ότι ο Θεός είναι άνδρας, ενώ το 34% θεωρούν ότι δεν έχει φύλο. Λιγότερο από το 1% εκτιμούν ότι ο Θεός είναι γένους θηλυκού και το 11% ότι είναι ερμαφρόδιτος.

Το 43% πιστεύει ότι ο Θεός απλώς παρατηρεί και δεν επεμβαίνει σε αυτά που συμβαίνουν επί της Γης, ενώ το 30% είναι βέβαιο ότι ασκεί έλεγχο στα γεγονότα στον πλανήτη.

Οι λεγόμενοι «ξαναγεννημένοι Χριστιανοί» είναι η δημογραφική ομάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό πιστών - 87%, έναντι των Προτεσταντών ως σύνολο (76%), των Ρεπουμπλικάνων (72%), των νοτίων (69%) και περίπου τα δύο τρίτα των μαύρων και των γυναικών.

Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στο Θεό είναι συνήθως νέοι και έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Πάνω από το 1/3 όσων έχουν πτυχία και μεταπτυχιακά δεν πιστεύουν στο Θεό, ενώ πάνω από 4 στους 10 που από 24 ως 29 ετών επίσης δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου