3/12/09

"Δες την ψηφιακά 2.0" - Επιδοτήσεις για Laptops σε πρωτοετείς και φέτος!

Άργησε, πιστεύαμε πως δεν θα γίνει αλλά τελικά έγινε!

Η δράση "Δες την ψηφιακά" για επιδότηση φορητού υπολογιστή σε πρωτοετείς φοιτητές, θα γίνει λοιπόν και φέτος και η ανανεωμένη σελίδα είναι ήδη σε λειτουργία!


Ας δούμε λοιπόν κάποια πραγματάκια για το "Δες την ψηφιακά 2.0"!.... :


ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Δικαίωμα επιδότησης νέου φορητού υπολογιστή έχει το 25% των εισαχθέντων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε Σχολή ή Τμήμα, στις εισαγωγικές εξετάσεις του 2009 συμπεριλαμβανομένων και των εισακτέων από την Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης.

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνονταν οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2008-2009 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία «Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες», (5%), και οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος το περασμένο έτος καθώς και όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές του έτους 2009-2010 που εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία «Πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες» (5%).

Συμπεριλαμβάνονται επίσης στους δικαιούχους και οι εισακτέοι των Σχολών Καλών Τεχνών του έτους 2008-2009, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους την προηγούμενη χρονιά.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, συμμετέχουν στο πρόγραμμα όλοι οι ισοβαθμήσαντες φοιτητές.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

Για την απόκτηση του δικού σου φορητού υπολογιστή, αρκεί να επισκεφθείς οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που συμμετέχει στη δράση, έχοντας μαζί σου:
  • τον «Προσωπικό Κωδικό*»
  • φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
  • φωτοαντίγραφο φοιτητικής ταυτότητας ή δελτίου φοιτητικού εισιτηρίου («πάσο») ή βεβαίωση σπουδών από τη γραμματεία της Σχολής

Οι δικαιούχοι της κατηγορίας του 5% (πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες) θα προσκομίζουν αντί του «προσωπικού κωδικού», την σχετική Ειδική Βεβαίωση από την Γραμματεία του οικείου Τμήματος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, εάν είσθε στην λίστα των δικαιούχων φοιτητών θα λάβετε μια προσωπική επιστολή από την «Ψηφιακή Σύγκλιση» όπου αναφέρεται και ο "Κωδικός" σας. Βάζοντας αυτόν το κωδικό στον "Έλεγχο βάσει κωδικού υποψηφίου" θα δείτε τον 16-ψήφιο Προσωπικό Κωδικό* σας, εφόσον είστε επιλέξιμος.


Η δράση ξεκινάει την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009 και τελείώνει το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 !



ΣΧΟΛΙΟ: Η κυβέρνηση άργησε να ανακοινώσει νεότερα για την δράση "Δες την ψηφιακά" αλλά τελικά την έκανε την κατάλληλη περίοδο... Την Χριστουγεννιάτικη περιόδο! Είναι φυσικό πως τα καταστήματα ηλεκτρονικών και πληροφορικής κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένοι πρέπει να είναι καθώς η αγορά τους έχει ενισχυθεί πάρα πολύ μέσα σε 4 μήνες!... Ας δώσουν οι εταιρείες και κανά bonus στους καημένους τους υπαλλήλους που θα τα "παίξουν" χριστουγεννιάτικα!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου