3/11/09

Χάνουν μερίδιο τα Windows από τα MAC OS X ;

Όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Net Applications, τα Windows 7 κατέλαβαν ένα 2,15% της αγοράς, κάτι υπερβολικά θετικό για ένα λειτουργικό που κυκλοφορεί επίσημα περίπου 10 μέρες!

Το πρόβλημα όμως είναι άλλο... Ενώ η Microsoft παραμένει κυρίαρχη στην αγορά με τα Windows να έχουν ένα μερίδιο 92,52% των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται, έχει χάσει αρκετό έδαφος από το Mac OS X, το οποίο βλέπει το ποσοστό του να αγγίζει το 5,27%, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για το λειτουργικό και τα χρονικά της Apple!

Τα λειτουργικά που βασίζονται στο Linux δυστυχώς δεν έχουν δει αντίστοιχα καλά ποσοστά, μιας και δεν έχουν ούτε το 1% της αγοράς σε προτίμηση.

1 σχόλιο:

Α.Φ.Μ. είπε...

Κουραφέξαλα! Δεν μπορούν να μετρήσουν το Λίνουξ! Δωρεάν σύστημα που νόμιμα εγκαθίσταται σε όσες μηχανές επιθυμείς και οι μηχανές αυτές μετρούνται αγοραστικά στα Windows γιατί έτσι αγοράζονται υποχρεωτικά με φόρο στην Microsoft!
Ποιος μπορεί να το μετρήσει αυτό; Θα έπρεπε να βασίσουν τα ποσοστά του Λίνουξ με βάση πόσοι υπολογιστές τρέχουν π.χ. Apache, πόσοι open office, πόσοι firefox, κ.λ.π.

Χειρίχομαι πάνω από 20 μηχανές. Όλες αγορασμένες με Windows (η φορολογία της Microsoft που ανέφερα). Κανένας δεν τρέχει Windows. Μόνον Linux. Στην στατιστική της αγοράς όμως οι μηχανές αυτές μετρούνται ως μηχανές Windows.

Και ξέρω πως δεν είμαι μόνο εγώ και 10 άλλοι ... ε;-)

Δημοσίευση σχολίου