27/11/09

Μεγάλα προβλήματα για την Wikipedia

Όπως φαίνεται, τα πράγματα μάλλον δεν πηγαίνουν και πολύ καλά για τη μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου. Εδώ και μερικές εβδομάδες η Wikipedia έχει ξεκινήσει ακόμα ένα donation round με στόχο τα €7.5 εκ. σε δωρεές. Η Wall Street Journal μάλιστα υποστηρίζει πως η Wikipedia βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς ένα πολύ μεγάλο μέρος των editors της, οι οποίοι φυσικά δούλευαν χωρίς πληρωμή, έχει σταματήσει να εργάζεται στο project. Το Wikimedia Foundation, το οποίο βρίσκεται πίσω από τη Wikipedia απάντησε επίσημα, αναρτώντας ένα blog post για το θέμα, οι συγκεκριμένες φήμες είναι ανυπόστατες και εξαιρετικά μεγενθυμένες.


Στην απάντηση του πάντως, το Wikimedia Foundation αναγνωρίζει την έλλειψη ανθρώπων οι οποίοι χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία της σελίδας και εξηγεί πως ο συγκεκριμένος γύρος χρηματοδότησης θα εξυπηρετήσει σε ένα μεγάλο βαθμό και αυτό το στόχο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν συμφέρει απολύτως κανέναν μια Wikipedia η οποία θα πάψει να ανανεώνεται σε καθημερινή βάση καθώς η μεγάλη καινοτομία που έφερε η σελίδα ήταν πως κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να μαζέψει, με ένα εξαιρετικά ανθρωποκεντρικό μοντέλο, τεράστιες ποσότητες πληροφοριών οι οποίες είναι απολύτως ελεύθερες σε όλο τον κόσμο. Αλήθεια εσείς πόσο συχνά ανατρέχετε στη Wikipedia ψάχνοντας πληροφορίες;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου