27/11/09

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τα torrents

Λίγους μήνες μετά την καταδίκη των υπευθύνων του Pirate Bay, οι οπαδοί των torrents βλέπουν άλλο ένα δημοφιλές site να μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών. Ολλανδικό δικαστήριο διέταξε πριν από λίγες μέρες την άμεση απόσυρση των παράνομων torrents από την ιστοσελίδα Mininova, με τους υπευθύνους της ιστοσελίδας να συμμορφώνονται άμεσα για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η σύσταση του Mininova προς τους χρήστες να αποφεύγουν τα παράνομα torrents δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει την πειρατεία υλικού. Η ιστοσελίδα απέσυρε άμεσα τα torrents και κράτησε μόνο κάποια με τη σήμανση "Featured", τα οποία είναι νόμιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματούχοι του Mininova αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας την ακύρωση της πρωτόδικης απόφασης.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μία ακόμη νίκη των εταιρειών μουσικής και κινηματογραφικής παραγωγής απέναντι στην πειρατεία. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η εμπειρία, τα torrent sites δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι και συνεχώς ξεφυτρώνουν νέες υπηρεσίες στην ιδιότυπη αυτή αγορά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου