6/11/09

To λεπτότερο notebook του κόσμου

Η Dell ανακοίνωσε και επίσημα το νέο της πολυτελές notebook Adamo XPS. Με πάχος μόλις 9,99 χιλιοστά, ο φορητός υπολογιστής της Dell αποτελεί, στην παρούσα φάση, το λεπτότερο laptop του κόσμου. Εκτός από το μικρό του πάχος ο νέος φορητός της Dell χαρακτηρίζεται και από μια ακόμα ιδιαιτερότητα: μπορεί να ανοίξει με ένα άγγιγμα των δακτύλων σας. Γι' αυτό φροντίζει ο αισθητήρας θερμότητας που βρίσκεται στο πάνω του μέρος.


Στο εσωτερικό του laptop, το οποίο είναι εξοπλισμένο με μια οθόνη 13,4 ιντσών, λειτουργεί ένας λιτοδίαιτος ενεργειακά Intel Core 2 Duo στο CULV κατασκευαστικό τύπο, ενώ μπορείτε να εξοπλίσετε το notebook με έως και 4GB μνήμη DDR3 . Για τις αποθηκευτικές του ανάγκες φροντίζει ένας δίσκος Solid State Drive των 128GB, ωστόσο απουσιάζει από τον εξοπλισμό ένα οπτικό drive.

Δύο θύρες USB σας επιτρέπουν να συνδέσετε τις σχετικές εξωτερικές συσκευές. Στη θύρα γραφικών θα βρείτε ένα DisplayPort, γνωστό από τους υπολογιστές της Apple. Στο έξτρα εξοπλισμό ανήκει κι ένα καλώδιο HDMI.

Κατά τα άλλο ο φορητός διαθέτει υποδοχή για σύνδεση ακουστικών, ενώ απουσιάζει μια υποδοχή Ethernet (θα χρειαστεί η χρήση ενός Dongle γι΄αυτό). Για την ασύρματη σύνδεση του με άλλες συσκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ή το WLAN (έως το n-draft) ή το Bluetooth 2.1. Ως λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούνται τα Windows 7.

Το πόσο καιρό διαρκεί η μπαταρία δεν αναφέρεται από την Dell. Ούτε πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Η τιμή του, πάντως, του Dell Adamo XPS ανέρχεται στα 1.800 δολάρια. Η τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά θα είναι κατά τι μεγαλύτερη και θα πλησιάζει τα 2.200 ευρώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου