19/11/09

Knoppix 6.2

Ταχύτερο και πιο "μαζεμένο"

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης 6.2 του Knoppix είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας boot. Για να γίνει αυτό χρειάστηκε να γραφτεί εξ αρχής, ενσωματώνοντας μια αρχιτεκτονική (microknoppix) που επιταχύνει τη διαδικασία boot μέσω της βελτιστοποίησης της παράλληλης αναγνώρισης του hardware και της εφαρμογής των ρυθμίσεων.

Ένας ακόμα νεωτερισμός είναι το ADRIANE 1.2, ένα φωνητικά καθοδηγούμενο σύστημα μενού, που υπόσχεται να διευκολύνει τη εργασία στον υπολογιστή και το surfing στο Internet. Επιπλέον η στάνταρ επιφάνεια εργασίας βασίζεται στο LXDE και όχι πια στο KDE.


Το Knoppix δεν χρειάζεται εγκατάσταση στο σκληρό δίσκο. Προσφέρει, δε, μια αυτόματη αναγνώριση του hardware. Όλους τους υπόλοιπους νεωτερισμούς και τα σχετικά πακέτα προγραμμάτων μπορείτε να τα βρείτε στο επίσημο Changelog.

Επιπλέον το Knoppix περιέχει το Firefox, το δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας GIMP και τη σουίτα γραφείου OpenOffice.

Τέλος σημειώστε ότι το Κnoppix διατίθεται στη μορφή ενός αρχείου ISO, όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστείτε κάποιο πρόγραμμα εγγραφής όπως το Nero για να γράψετε το image σε ένα DVD.

Eν κατακλείδι πρόκειται για μια έκδοση που είναι πιο μαζεμένη και πιο γρήγορη, αποτελώντας μια καλή πρόταση για να γνωρίζουν οι … πρωτάρηδες τον κόσμο του Linux.



Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου