20/11/09

Τώρα παιχνίδια απο το “σύννεφο” και σε iPhone

H Onlive είναι μια εταιρία η οποία προσπαθεί να φτιάξει μια παιχνιδομηχανή στο “σύννεφο”. Τι σημαίνει αυτό; Η ιδέα είναι εξής: Να δημιουργηθεί μια παιχνιδομηχανή η οποία εξυπηρετεί χιλιάδες χρήστες για οποιοδήποτε παιχνίδι θελήσουν να παίξουν, η οποία ουσιαστικά θα κάνει streaming τα γραφικά του παιχνιδιού ως βίντεο μέσω Διαδικτύου. Όλη η επεξεργασία θα γίνεται από την πλευρά του server, μειώνοντας έτσι την ανάγκη για επεξεργαστική ισχύ από την πλευρά του χρήστη. Και φυσικά αφού τον έλεγχο θα τον έχετε εσείς από το χειριστήριο σας, υποθετικά δεν θα έχει και μεγάλη διαφορά από το να παίζατε σε κάποια δική σας κονσόλα τοπικά.


Και λέμε υποθετικά, γιατί η μεταφορά HD βίντεο μέσω Διαδικτύου σε αληθινό χρόνο, είναι πρακτικά πολύ προβληματική, ειδικά όταν θέλουμε να’χουμε και άμεση απόκριση- πράγμα θεμιτό για βιντεοπαιχνίδια.

Η εταιρία δεν έχει παρουσιάσει κάποια συσκευή ή κάποιο επίσημο tech demo, αλλά ισχυρίζεται ότι μπορεί να το κάνει. Το AppleInsider μάλιστα παρευρέθηκε και σε ένα δοκιμαστικό με 1 υπολογιστή, 2 iPhone και μια τηλεόραση σε ένα πρόσφατο event. Δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση όσο αφορά το iPhone και κάποια εφαρμογή, αλλά σίγουρα η εταιρία στοχεύει στην σύντομη δημιουργία της, ώστε να είναι έτοιμη μαζί με την υπηρεσία. Ο Steve Perlman δήλωσε ότι αυτό ήταν ουσιαστικά ένα ανεπίσημο “tech demo” χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες. Μια τέτοια υπηρεσία σίγουρα θα είναι εφικτή σύντομα πάντως, καθώς οι συνδέσεις γίνονται όλο και γρηγορότερες, με καλύτερες αποκρίσεις, και λιγότερα προβλήματα.

Δεν υπάρχει πάντως κάποια ημερομηνία για το πότε θα δούμε ζωντανή την υπηρεσία, ή κάποια συσκευή.




Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου