10/11/09

H Google κατηγορείται για κλοπή ειδήσεων !

Ο Αυστραλός μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ, κατηγόρησε την Google ότι κλέβει τις πληροφορίες που μεταδίδει ο όμιλός του News Corporation και την απείλησε ότι θα εμποδίσει την πρόσβαση της στο περιεχόμενο των εφημερίδων του!

«Πρόκειται για ανθρώπους που παίρνουν ό,τι τους ενδιαφέρει, κλέβουν τις ιστορίες μας. Επιβεβαιώνω ότι κλέβουν τις ιστορίες μας διότι τις χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώσουν», δήλωσε ο Μέρντοκ.

«Η Google, η Microsoft, η Ask.com και πολλοί άλλοι... Δεν θα έπρεπε να έχουν επωφεληθεί τόσο καιρό του γεγονότος ότι οι εφημερίδες βρίσκονται δωρεάν στο διαδίκτυο», τόνισε σημειώνοντας ότι σκέφτεται να εμποδίσει την πρόσβαση της Google στους ιστότοπους των εφημερίδων του ομίλου του.

Η Google με ανακοίνωση Τύπου διευκρινίζει ότι τα μέσα ενημέρωσης διατηρούν τα δικαιώματα των ειδήσεων που δέχονται να περιληφθούν στο Google News.

«Τα όργανα του Τύπου έχουν τον απόλυτο έλεγχο και μπορούν να αποφασίζουν αν θέλουν οι ειδήσεις τους ή κάποιο μέρος αυτών να εμφανίζονται στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης. Οι εκδότες ανεβάζουν τις ειδήσεις στο διαδίκτυο διότι θέλουν να μπορεί κάποιος να τις βρει, ενώ πολύ λίγοι επιθυμούν να μην περιλαμβάνονται οι ειδήσεις τους στο Google News και στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Google News συμμορφώνεται απόλυτα με τους νόμους για τα πνευματικά δικαιώματα, καθώς εμφανίζει μόνο τον τίτλο, ένα μικρό απόσπασμα και ένα σύνδεσμο προς τον ιστότοπο που βρίσκεται ολόκληρη η είδηση, απαντά η Google».

Ο όμιλος News Corporation του Μέρντοχ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναγκάζει τους αναγνώστες των διαδικτυακών εκδόσεων των εφημερίδων της, μεταξύ αυτών η New York Post στις ΗΠΑSun και οι Times στην Αγγλία, να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενό τους!

Σημειώνεται ότι η Wall Street Journal είναι η μοναδική εφημερίδα που ζητά από τους αναγνώστες της στο διαδίκτυο να πληρώνουν για να μπορούν να δουν ολόκληρο το περιεχόμενό της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου