18/11/09

H ταινία "2012" προκαλεί μαζικό πανικό

Εκτός από την πολύ μεγάλη εισπρακτική της επιτυχία, η εσχατολογική ταινία "2012" του γερμανού σκηνοθέτη Ρόλαντ Έμεριχ (που έχει γυρίσει τις ταινίες «Μέρα Ανεξαρτησίας» και «Μετά την επόμενη μέρα») φαίνεται να έχει προκαλέσει ένα είδος μαζικού πανικού. Γι΄ αυτό η NASA επιχειρεί να πείσει του ουκ ολίγους που ανησυχούν ότι ο κόσμος θα εξακολουθήσει να υπάρχει και μετά το 2012.

Σε ένα άρθρο του γερμανόφωνου site 'Pressetext' αναφέρεται ότι πολυάριθμοι θεατές ή όχι της ταινίας ανησυχούν για ένα επικείμενο τέλος του κόσμου μας.


Ο David Morrison, διευθύνων επιστήμονας στο Αστροβιολογικό Ινστιτούτο του Ερευνητικού Κέντρου Ames της NASA, πιστεύει ότι η καμπάνια μάρκετινγκ της Sony για την ταινία είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα κάθε μέρα η NASA να κατακλύζεται από δεκάδες χιλιάδες ερωτήσεις από όλο τον κόσμο.

Την πρώτη εβδομάδα προβολής της οι εισπράξεις της ταινίας ανήλθαν στα 225 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι ξεπεράστηκε μέσα σε λίγες ημέρες το κόστος παραγωγής της ταινίας που ανήλθε στα 200 εκατομμύρια δολάρια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου