18/11/09

Φύσσας: «Οι Ουκρανοί πανηγύριζαν στην κλήρωση, εμείς περάσαμε»

Την καλύτερη απάντηση στους πανηγυρισμούς των Ουκρανών στο άκουσμα του ονόματος της Ελλάδας στην κλήρωση για τα μπαράζ θεωρεί την πρόκριση ο Τάκης Φύσσας.

«Στη Ζυρίχη οι Ουκρανοί πανηγύριζαν στο αποτέλεσμα της κλήρωσης. Το θεώρησα πολύ προσβλητικό και το μετέφερα στους παίκτες μου», είπε ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής και πρόσθεσε: «Είμαστε στο Μουντιάλ μετά το 1994. Γράψαμε ιστορία. Αυτή η ομάδα έχει τρομερή συνέχεια. Παρά τα σκαμπανεβάσματα και τις αλλαγές των παικτών, η ψυχή της ομάδας παραμένει μεγάλη. Έχουμε το χρόνο για να παρουσιαστούμε και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών στην τελική φάση».

Η μη απευθείας εξασφάλιση της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ δεν στοίχισε τελικά. «Θα ήταν πολύ καλό να βγούμε πρώτοι. Όμως πίστευα από την αρχή πως θα περνούσαμε. Πίστευα σε αυτά τα παιδιά και τώρα που περάσαμε μέσω μπαράζ το χαρήκαμε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει μία ακολουθία σε αυτή την Εθνική. Ό,τι και αν συμβεί, ό,τι και αν πουν μεταξύ τους, μετά τα βρίσκουν. Είναι τέτοια η σχέση μεταξύ μας. Χρέος μου από αυτή τη θέση είναι να κρατώ καλό το κλίμα, να στηρίζω τον προπονητή και τους παίκτες, χωρίς να τους χαϊδεύω τα αυτάκια».

Όσο για το πριμ πρόκρισης, είπε: «Αυτό έχει καθοριστεί από πολύ πριν, όταν ξεκινούσε η προκριματική φάση. Σίγουρα θα υπάρξει κάτι παραπάνω. Το μεγαλύτερο πριμ όμως είναι η πρόκριση στη Νότια Αφρική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι παρόν μετά από χρόνια σε ένα Μουντιάλ. Δείξαμε ότι αξίζουμε να είμαστε εκεί. Πλέον κοιτάμε μπροστά, την κλήρωση και την προετοιμασία μας. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή, θα οργανωθούμε πολύ καλά και με τη συμπαράσταση του προέδρου θα πάμε για να τα καταφέρουμε».

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου