24/11/09

Τα πάντα ΟΛΑ για το Google Chrome OS

Μπορεί μέχρι πριν λίγο καιρό να μην μιλούσε κανένας για το Google Chrome OS, ωστόσο πριν μερικές μέρες έκανε την εμφάνιση της η έκδοσή του για developers, και από τότε όλοι ψάχνουν να βρουν τρόπο να το εγκαταστήσουν στους υπολογιστές τους! Όμως πόσα πραγματικά ξέρετε για το νέο λειτουργικό της Google; Διαβάστε παρακάτω τα 10 + 1 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε για το Chrome OS.


Δεν είναι ακόμα διαθέσιμο
Πριν λίγες μέρες έκανε την εμφάνιση της η έκδοση του Chrome OS για developers. Μπορείτε να την κατεβάσετε, να την εγκαταστήσετε και να την "πειράξετε", όμως έχετε υπόψη σας ότι αυτή δεν θα είναι η τελική έκδοση. Η κανονική έκδοση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2010, και σίγουρα θα έχει αρκετές διαφορές με αυτή που κυκλοφορεί τώρα.

Όλα τα applications στο Chrome OS είναι Web Applications
Δεν υπάρχουν desktop apps. Όλες οι εφαρμογές στο Chrome OS τρέχουν όσο βρίσκονται στο Web. Ό,τι εφαρμογή έχετε σε CD, απλά δεν παίζει στο Chrome OS.

Ο Google Chrome είναι ένα μέρος του Chrome OS
Αν σας αρέσει ο browser της Google, τότε σίγουρα θα λατρέψετε και το Chrome OS. Μοιάζουν πάρα πολύ, όμως το Chrome OS προσφέρει επιπλέον μια σειρά χαρακτηριστικών για τη λειτουργία του υπολογιστή σας.

Το Google Chrome OS προσφέρει εύκολη πρόσβαση στης εφαρμογές
Ο browser σας επιτρέπει να βάζετε shortcuts των sites που σας ενδιαφέρουν στην toolbar.

Panels
Το Google Chrome OS είναι λειτουργικό, δεν είναι browser! Μπορεί να εκτελέσει πολλές εργασίες μαζί, και αυτό γίνεται με panels. Τα panels σας επιτρέπουν να ακούτε μουσική ενώ παίζει κάποιο βίντεο και να επικοινωνείτε με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα.

Google Chrome OS updates
Σίγουρα όλοι έχετε δει τις ειδοποιήσεις των Windows για να πραγματοποιείτε updates στο λειτουργικό σας. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στο Chrome OS. Το λειτουργικό θα αναβαθμίζεται αυτόματα!

To Google Chrome OS επισκευάζεται μόνο του
Η Google αναφέρει ότι τα τρία σημαντικά στοιχεία στο Chrome OS είναι η ταχύτητα, η απλότητα και η ασφάλεια. Το Chrome OS θα κάνει κάτι που δεν έχουμε δει σε άλλο λειτουργικό. Σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο malware, θα κάνει αυτόματα update και θα εγκαταστήσει ξανά το καθαρό λειτουργικό. Το update θα γίνεται χωρίς να χάσετε τα δεδομένα σας και τα αρχεία σας.

Google Chrome OS storage
Το λειτουργικό της Google δεν αποθηκεύει και δεν κρατάει αρχεία τοπικά. Όλα είναι αποθηκευμένα σε cloud. Αυτό είναι θετικό γιατί αν σας κλέψουν τον υπολογιστή (φτου φτου, μακριά από μας!) δεν θα χάσετε τα δεδομένα σας. Αρκεί να συγχρονίσετε το νέο σας PC.

Δεν υπάρχει σκληρός δίσκος
Το Google Chrome OS δεν θα φορτώνει από το σκληρό δίσκο. Σύμφωνα με τις δοκιμές που πραγματοποίησε η Google, το νέο λειτουργικό φορτώνει μέσα σε 7 δευτερόλεπτα, ενώ μια εφαρμογή χρειάζεται περίπου 3 δευτερόλεπτα.

Το Google Chrome OS δεν τρέχει σε όλα τα PC
Αν είστε ένας απ αυτούς που θέλουν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό της Google στο PC σας, μάλλον ατυχήσατε! Το νέο λειτουργικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα PC. Η Google στοχεύει στην αγορά των netbooks.

Δουλεύει Offline;
Κάποια πολύ βασικά πράγματα μάλλον θα μπορείτε να τα κάνετε ακόμα και χωρίς να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Η εταιρία ανέφερε ότι θα υπάρχει δυνατότητα αναπαραγωγής offline media και παιχνιδιών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου