10/11/09

Firefox, ο browser με τα περισσότερα τρωτά σημεία


Η εταιρεία ελέγχου ασφαλείας εφαρμογών Cenzic έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση με θέμα την ασφάλεια εφαρμογών στο πρώτο εξάμηνο του 2009. Σε αυτήν, ο Firefox βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης των web browsers όσον αφορά το συνολικό αριθμό τρωτών σημείων.


ύμφωνα με την έκθεση, στον Firefox αναλογεί ποσοστό 44% στο σύνολο των πιθανών προβλημάτων ασφαλείας των web browsers, στον Safari 35%, στον Internet Explorer ποσοστό 15% και στον Opera μόλις 6%.

Η έκθεση του 2009 έχει σημαντικές διαφορές από την αντίστοιχη του δεύτερου εξαμήνου του 2008, κατά το οποίο επικεφαλής της λίστας ήταν ο Internet Explorer με 43%, ακολουθούμενος από τον Firefox με 39%.

Ο Lars Ewe, στέλεχος της Cenzic, εξηγεί ότι οι αιτίες πίσω από αυτά τα αποτελέσματα είναι πολλαπλές. Πρώτα απ' όλα, ο Firefox κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα και όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεσή του σε πιθανούς κινδύνους. Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι τα plug-ins που δέχεται ο browser και ο τρόπος ενσωμάτωσης αυτών των plug-ins.

Είναι προφανές ότι η ίδια η Mozilla έχει αντιληφθεί την "επικινδυνότητα" των plug-ins και ήδη καταβάλλει προσπάθειες, όπως η υπηρεσία για τον έλεγχο των plug-ins, για να ενισχύσει την ασφάλεια του browser της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου