1/11/09

Το Facebook αλλάζει ξανά

Για μια ακόμη φορά το Facebook αλλάζει πρόσωπο, αφού οι πληροφορίες που θα εμφανίζονται στην Homepage θα έχουν πλέον διαφορετική μορφή
Το Facebook παρουσίασε την Παρασκευή τη νέα, ανανεωμένη του home page. Οι αλλαγές που επήλθαν επηρεάζουν, για μια ακόμη φορά, τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται οι πληροφορίες στην αρχική σελίδα. Κάτι τέτοιο δείχνει πως το δημοφιλέστερο site κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζει να εξελίσσεται και να εφευρίσκει νέους τρόπους για την παρουσίαση των status updates και άλλων πληροφοριών.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές περιλαμβάνουν τα εξής: τα "Highlights" ενσωματώνονται στο News Feed και στην ουσία υπάρχει η επιλογή δύο home pages, από τις οποίες μπορεί να διαλέξει ο χρήστης είτε τη σελίδα με το News Feed είτε αυτή με το Live Feed. Το πρώτο καθορίζει τα posts και τις αναβαθμίσεις που μπορεί ο χρήστης να βρει ενδιαφέροντα και ενημερώνει για τυχόν αλλαγές στα προφίλ των ανθρώπων που απαρτίζουν το κοινωνικό του δίκτυο.
Σε αντίθεση, το Live Feed είναι ουσιαστικά η "ζωντανή ενημέρωση" όλων των αναβαθμίσεων στα status ολόκληρου του δικτύου φίλων στο Facebook. Και ενώ ο χρήστης βλέπει το News Feed, μια "φούσκα" δίπλα στο Live Feed link ανανεώνεται συνεχώς με οποιοδήποτε νέο υπάρχει στο προφίλ των φίλων.
Επίσης, με την απαλειφή του Highlights από το δεξί μέρος του πάνελ, συνεπάγεται ότι το κουτί με τις "Εκδηλώσεις" ανεβαίνει πιο ψηλά ώστε να είναι περισσότερο ορατό.
Τους τελευταίους μήνες το Facebook έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές αλλαγές στη μορφή της σελίδας και στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα δεδομένα. Και φυσικό είναι, οι αγανακτισμένοι χρήστες να είναι πολλοί, αφού οι αλλαγές επέρχονται είτε το θέλουν είτε όχι. Η πιο πρόσφατη αλλαγή δεν αποτέλεσε, φυσικά, εξαίρεση με πάνω από 1.000.000 μέλη να ζητούν την επιστροφή του παλιού Facebook.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου