10/11/09

Η EA αγοράζει την Playfish

Το πόσο σημαντικό είναι το social gaming, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί αρκετά μέσα στην εβδομάδα, φαίνεται κι από την κίνηση της Electronic Arts να εξαγοράσει την Playfish, μια startup παιχνίδια της οποίας μπορούμε να βρούμε σε αρκετά social networks. H ΕΑ έδωσε 275 εκατομμύρια δολάρια ενώ στην συμφωνία εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια, που θα εισπράξουν οι ιδιοκτήτες της Playfish, αν επιτευχθούν συγκεκριμένοι οικονομικοί στόχοι. Σύνολο; Ούτε λίγο, ούτε πολύ γύρω στα 400 εκατομμύρια δολάρια!


Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο Kristian Segerstrale, CEO της εταιρίας που εδρεύει στο Λονδίνο, πέρυσι στο Founder’s Forum του Hampsire, είχε εμφανίσει ένα slide, που απεικόνιζε έναν δεινόσαυρο και εξέφρασε την επιθυμία του να… “σκοτώσει την ΕΑ”! Φαίνεται όμως ότι τα 75 εκατομμύρια ευρώ ετησίως σε κέρδη για την Playfish, δεν άφησαν αδιάφορη την “μαμά” πολλών διάσημων και επιτυχημένων τίτλων video games, και πλέον οι δύο εταιρίες θα πορευτούν μαζί.

H EA εδώ και καιρό εξέταζε το ενδεχόμενο εξαγοράς μιας από τις μεγάλες εταιρίες των social games: την Zynga, την Playdom και την Playfish. Ίσως το γεγονός ότι οι δύο πρώτες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στις υποθέσεις απάτης, που σας αναφέραμε τις προάλλες, έπαιξε τον ρόλο του στην τελική συμφωνία. Γιατί μπορεί η Playfish να μην είναι τόσο μεγάλη σαν εταιρία, άλλα έχει αρκετά ενδιαφέροντες τίτλους όπως τα : Pet Society, Restaurant City, Country Story και Who Has The Biggest Brain, και είναι και… η πιο αθώα από τις τρεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου