24/11/09

Ενισχύστε το blog σας με Wibiya toolbar!

Με τη Wibiya toolbar(Wibar) το blog σας αποκτά ταυτόχρονα

* το κουμπί "πρόσφατα άρθρα",
* λειτουργική αναζήτηση στο blog ή στη Google,
* μετάφραση σε πολλές γλώσσες,
* "τυχαία άρθρα",
* κουμπί εγγραφής στο RSS feed του blog,
* κουμπί μοιράσματος(share) των άρθρων σας σε υπηρεσίες όπως το Facebook, Twitter, MySpace κλπ,
* κουμπί Facebook Fan page αν έχετε φτιάξει για το blog σας fan page
* κουμπί Facebook community όπου μεταμορφώνεται το blog σας σε μικρό Facebook με εγγραφές, συζητήσεις, updates κλπ
* κουμπί Twitter όπου σας δείχνει τα tweet σας, και τα retweet ά αναφορές που σας κάνανε

Όλα αυτά σε μια λεπτή καλαίσθητη μπάρα στο κάτω μέρος του παραθύρου που είναι πάντα παρούσα όπου και αν μετακινηθούμε στο blog. Δηλαδή, αντί να βάλετε καμιά δεκαριά gadget και κάνετε το blog σας cluttered να μπερδεύει αναγνώστες, να φορτώνει αργά μερικές φορές, έχετε αν θέλετε τη Wibiya bar.


Η Wibiya bar διαθέτει και μια άλλη λειτουργία που μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε αν θέλετε(on and off όποτε θέλετε). Μερικούς θα τους εκνευρίσει. Άλλοι θα την βρουν χρήσιμη. Όταν ο επισκέπτης μας έρθει στο blog την πρώτη φορά, υπάρχει η δυνατότητα να πεταχτεί μια ανακοίνωση(που θα τη γράφετε εσείς). Στην ανακοίνωση μπορείτε να βάλετε και link. Η ζωή της ανακοίνωσης μπορεί να είναι 24 ώρες ή "για πάντα"(μέχρι να τη κατεβάσετε offline.

Οι επιλογές για το ποια από τα παραπάνω στοιχεία της λίστας θα διαθέτει η δικιά σας wibiya γίνεται κατά την εγγραφή, αλλά μπορεί να σβήσετε και να επαναφέρετε στοιχεία όσες φορές θέλετε. Από εδώ, το dashboard, ρυθμίζεται και η λειτουργία της ανακοίνωσης.

Η εγγραφή και απόκτηση της Wibiya bar είναι με "προσκλήσεις". Προσκαλείτε τον...εαυτό σας δίνοντας όμως και τη διεύθυνση του blog για το οποίο ζητάτε τη Wibiya.

Η Wibiya όπως βλέπετε βγαίνει και στα Ελληνικά.

Εκτός των ευκολιών που προσφέρει στους επισκέπτες και εμάς, Η Wibiya μπορεί να αυξήσει τουλάχιστον τα pageviews του blog σας.

Η Wibiya είναι σε beta, που σημαίνει ότι μπορεί θεωρητικά να υπάρξουν μικροπροβλήματα. Θυμάστε το GMail πόσα χρόνια ήταν beta. Εγώ ένα μήνα που τη χρησιμοποιώ δεν είδα προβλήματα πολλά.

Επίσης η τοποθέτηση είναι πολύ εύκολη, και η αφαίρεση. Μπαίνει, τουλάχιστον στο blogspot, σαν γκάτζετ στην δεξιά ή αριστερή στήλη μεν, τοποθετείται όμως έτσι στον πάτο κανονικά όπως το βλέπετε εδώ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου