27/10/09

Windows 7 , τα 10 shortcuts που πρέπει να γνωρίζετε


Μπορεί τα Windows 7 να είναι ένα πολύ εξελιγμένο και εύχρηστο λειτουργικό, όμως η "μαμά" Microsoft δεν επαναπαύτηκε! Για να κάνει τη ζωή μας ακόμη πιο εύκολη, λάνσαρε διάφορα shortcuts που αξίζει να μάθουμε να χρησιμοποιούμε. Ιδού τα 10 πιο χρήσιμα!


Scroll through taskbar icons

Αν θέλετε να δείτε όλα τα προγράμματα που έχετε ανοιχτά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε, εκτός από το Windows key+Tab, το Window key+T -θα σας τα δείξει σε thumbnails.

Άνοιγμα νέου παραθύρου για μια εφαρμογή

Αν ήδη δουλεύετε τα Windows 7 θα έχετε διαπιστώσει ότι πατώντας πάνω στο εικονίδιο μιας ανοιχτής εφαρμογής στο taskbar, δεν ανοίγει νέο παράθυρο, αλλά το παράθυρο που είναι ήδη ανοιχτό. Αν θέλετε να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο πατήστε Shift+click.

Άνοιγμα νέου παραθύρου με δικαιώματα Administrator

Μπορείτε να ανοίξετε μια εφαρμογή και να έχετε δικαιώματα administrator, ακόμη κι αν δεν έχετε εισέλθει στα Windows, με τον λογαριασμό του admin. Πατώντας Shift+Ctrl+click η εφαρμογή ανοίγει, και έχετε πλέον δικαιώματα administrator.

Κλείστε ένα taskbar thumbnail

Εκτός από το κόκκινο (x) στην επάνω δεξιά γωνία του thumbnail, μπορείτε να πατήσετε το μεσαίο κουμπί του mouse πάνω στο thumbnail για να κλείσει η εφαρμογή.

Ανοίξτε το τελευταίο ενεργό παράθυρο μιας εφαρμογής

Ο νέος τρόπος ομαδοποίησης των ανοιχτών παραθύρων της ίδιας εφαρμογής στα Windows 7 είναι σίγουρα πολύ εύχρηστος, όμως αν θέλετε να βρείτε το τελευταίο παράθυρο που χρησιμοποιήσατε σε ένα group, μπορείτε απλά να πατήσετε Ctrl+ click πάνω στο group.

Άνοιγμα Jump list

Ένα από τα νέα και πολύ εύχρηστα χαρακτηριστικά των Windows 7 είναι η δυνατότητα που δίνουν στους χρήστες να έχουν άμεση πρόσβαση στις πιο συχνές εντολές των προγραμμάτων που βρίσκονται στο taskbar, με το πάτημα του δεξιού πλήκτρου στο mouse. Αυτή η λειτουργία μπορεί να γίνει ακόμη πιο εύκολα, πατώντας πάνω στο εικονίδιο και σύροντάς το προς τα πάνω.

Κάντε αόρατα όλα τα ανοιχτά παράθυρα

Αν έχετε πολλά ανοιχτά παράθυρα και θέλετε να δείτε την επιφάνεια εργασίας χωρίς να τα κλείσετε, μπορείτε πολύ απλά να πάτε το βελάκι του mouse στην κάτω δεξιά γωνία της επιφάνειας εργασίας. Ωστόσο, το ίδιο μπορείτε να κάνετε πατώντας το Window key+space bar.

Minimize σε όλα τα παράθυρα εκτός από αυτό που δουλεύετε

Πατώντας το Windows key+Home μπορείτε να κάνετε minimize σε όλα τα ανοιχτά προγράμματα εκτός από αυτό που δουλεύετε εκείνη τη στιγμή.

Χρησιμοποιήστε τον μεγεθυντικό φακό

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να μεγαλώσετε αυτά που βλέπετε, μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε πατώντας το Windows key+ Plus key.

Set projection options

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν projector για να κάνετε μια παρουσίαση, μπορείτε πολύ εύκολα πατώντας το Windows key+P να ρυθμίσετε τις λειτουργίες της οθόνης και του projector.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου