27/10/09

Η Intel καθυστερεί την υποστήριξη USB 3.0 μέχρι και το 2011;


Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί μία φήμη στο διαδίκτυο ότι η Intel θα προσχωρήσει σύντομα στην υποστήριξη του USB 3.0. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το EEtimes, η Intel μέχρι και το 2011 δε θα προσφέρει motherboards με USB 3.0, με αποτέλεσμα όσοι καταναλωτές θέλουν το συγκεκριμένο τύπο θύρας να πρέπει να στραφούν σε 3ους κατασκευαστές.


Η συγκεκριμένη πληροφορία λέγεται ότι προέρχεται από ένα ανώτερο στέλεχος στη βιομηχανία της τεχνολογία. Σύμφωνα με τον άγνωστο/η κύριο/κυρία, οι ομάδες των chipsets της Intel εστιάζονται περισσότερο στην τρέχουσα πλατφόρμα Nehalem, καθώς επίσης και στη μετάβαση προς το 5 GHz PCI Express 2.0 specification. Ακόμη θα πρέπει να αναφέρω ότι η Intel αυτό τον καιρό δείχνει προτίμηση στο δικό της optical cable interface, με τη κωδική ονομασία Light Peak. Αν πιστέψουμε τα όσα έχουν ειπωθεί για το Light Peak, η συγκεκριμένη οπτική ίνα θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10Gbps και η μαζική παραγωγή της θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο.

Η Intel μέχρι στιγμής αρνείται να σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούν. Αν αληθεύουν πάντως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δε θα δούμε motherboards με υποστήριξη USB 3.0 μέσα στον επόμενο χρόνο (απλά μάλλον θα βρίσκεται πάνω σε λίγες και ακριβές mobo). Φυσικά δε πρέπει να ξεχνάμε και την AMD, από την οποία περιμένουμε μητρικές κάρτες με υποστήριξη USB 3.0 μέσα στον επόμενο χρόνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου