22/10/09

Όλες οι …συσκευασίες των Windows από το 1985 έως σήμερα

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 1985 την πρώτη έκδοση των Windows, αυτή αποτελούσε απλά μια γραφική επέκταση του λειτουργικού συστήματος DOS που είχε αναπτύξει η ίδια. Τότε οι δημιουργοί τους δεν περίμεναν ότι τα Windows θα γνώριζαν την επιτυχία του σήμερα, όπου σχεδόν μονοπωλούν την αγορά των λειτουργικών συστημάτων.

Με αφορμή την κυκλοφορία των Windows 7 αύριο, κάνουμε μια αναδρομή σε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις με βάση τις ...συσκευασίες που κυκλοφόρησαν στην αγορά. Οι οποίες και αυτές άλλαζαν με την πάροδο του χρόνου, προσαρμοζόμενες στις τάσεις της εκάστοτε εποχής.

Έως τα Windows XP οι συσκευασίες πώλησης του λειτουργικού ήταν χάρτινες. Στα Windows Vista η εταιρεία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά μια συσκευασία από συνθετικό υλικό, την οποία συνεχίζει να διατηρεί μέχρι σήμερα (για τη διακίνηση των προϊόντων της στα καταστήματα).

Κάποιοι βέβαια δεν θα είδαν ποτέ κάποια συσκευασία retail του εμπορίου, είτε γιατί αποκτούσαν τα Windows στη μορφή μιας έκδοσης OEM μαζί με το PC που αγόραζαν είτε γιατί την έβρισκαν με ...άλλους τρόπους.

Το ταξίδι στις ...συσκευασίες ξεκινά τον Αύγουστο του 1985 και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2009 με τα Windows 7.


Windows 1



Windows 2.0 (286)



Windows 2.0 (386)



Windows 3.0


Windows 3.1



Windows NT 3.5 (Workstation)


Windows 95


Windows 98


Windows 2000



Windows Millenium


Windows XP


Windows Vista



Windows 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου