22/10/09

Το πρώτο Tablet PC με τα Windows 7

Από ότι φαίνεται πολλοί κατασκευαστές έχουν συνδυάζει την κυκλοφορία νέων προϊόντων τους με το ντεμπούτο των Windows 7 στην αγορά. Αυτή τη φορά η είδηση ήρθε από την Archos η οποία θα ξεκινήσει αύριο τη διάθεση του πρώτου Tablet PC εξοπλισμένου με τα Windows 7. Ο λόγος για το Archos 9 το οποίο έχει πάχος περίπου 17 χιλιοστά ενώ ζυγίζει, σύμφωνα με το κατασκευαστή του, κάτω από ένα κιλό.


Το Tablet PC διαθέτει ακόμα μια οθόνη αφής LED των 8,9 ιντσών ανάλυσης 1.024x600pixels. Η χρήση του γίνεται είτε μέσω της οθόνης αφής είτε μέσω ενός οπτικού ποντικιού που συνδέεται στη δεξιά πλευρά. Επιπλέον στα αριστερά της συσκευής υπάρχουν δύο πλήκτρα, τα οποία είναι "κρατημένα" για το αριστερό και το δεξί του ποντικιού.

Στο εσωτερικό του Archos 9 "στεγάζεται" ένας επεξεργαστής Atom Ζ510 της Intel και 1GB μνήμη. O σκληρός δίσκος αρκεί για την αποθήκευση 60GB δεδομένων. Για τις συνδέσεις του με το υπόλοιπο κόσμο, το Tablet υποστηρίζει το WLAN 802.11b/g και το Bluetooth. Στις έξτρα λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται το HSDPA (ανάλογα με το μοντέλο).

Στην περιοχή των υποδοχών σύνδεσης θα βρείτε, εκτός από μια υποδοχή για ακουστικά και μικρόφωνο, μια θύρα USB και μια θύρα δικτύου. Η συσκευή διαθέτει ακόμα μια Webcam των 1,3MPixels, ενώ για τη αυτονομία της ενσωματωμένης μπαταρίας ιόντων Λιθίου η Archos δεν έχει ανακοινώσει περαιτέρω στοιχεία.

Το Archos 9 Tablet-PC θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από τις 22 Οκτωβρίου σε τιμή κοντά στα 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου