7/10/09

Δελτίο Τύπου της Wind για το σύστημα αποστολής εκλογικών αποτελεσμάτων

Δελτίο τύπου της Wind:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την απόλυτα επιτυχή μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω του Συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT) που ανέπτυξε η Singular Logic και του δικτύου της WIND.

Ειδικότερα:

To πιλοτικό αυτό πρόγραμμα μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, εφαρμόστηκε σε συνολικά 4.457 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα και σε όλα τα τμήματα της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης, με τη διανομή ειδικών τερματικών συσκευών.

Πιο αναλυτικά, από τα εκλογικά τμήματα που συμμετείχαν στην διαδικασία το 41% βρίσκονταν σε Αστικά κέντρα, το 24% σε κωμοπόλεις και το 35% σε χωριά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου της WIND, μέσα στις δύο πρώτες ώρες (19:00 – 21:00) μεταδόθηκαν δεδομένα από το 41% των τερματικών.

Για την επιτυχή υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος η WIND είχε σε πλήρη ετοιμότητα 30 εξειδικευμένους τεχνικούς, σε διάφορες περιοχές της χώρας, παράλληλα με το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης & Ελέγχου Δικτύου.

Χάρη στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT), τα αποτελέσματα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου μεταδόθηκαν με απόλυτη ακρίβεια και αξιοπιστία, ενώ μειώθηκε σημαντικά ο χρόνος συλλογής και επεξεργασίας των αποτελεσμάτων σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδικασία.


//Το περιβόητο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης δεν είναι κατά την γνώμη μου το ότι καλύτερο. Στην ουσία τα ψηφοδέλτια στάλθηκαν πρώτα μέσω κινητού, (ενός ειδικά τροποποιημένου Samsung) και μετά παραδοσιακά. Φυσικά μέσω κινητού δεν στέλνονται οι σταυροί!... Με την ίδια λογική όμως, γιατί δεν περνάμε σε μια καθαρά ψηφιακή εποχή στις εκλογές και μένουμε μόνο στο να στείλουμε γρηγορότερα τα αποτελέσματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου