20/10/09

To Νοέμβριο η πρώτη beta του Microsoft Office 2010


Η Microsoft ανακοίνωσε στο πλαίσιο της διάσκεψης "SharePoint Conference 2009", η οποία διεξάγεται το χρονικό διάστημα 19-22 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας, ότι θα ξεκινήσει τη διάθεση της πρώτης beta του Office 2010 μέσα στο Νοέμβριο. Το ίδιο διάστημα θα δοθούν στο κοινό και οι εκδόσεις beta των Project 2010, Visio 2010 und vom SharePoint Server 2010.

Πριν λίγο καιρό είχε κυκλοφορήσει μια προέκδοση της σουίτας, η Technical Preview, την οποία μπορούσαν να δοκιμάσουν μόνο επιλεγμένοι testers.


Με το Office 2010 η Microsoft θα εισάγει ένα νέο μοντέλο διακίνησης. Έτσι στους υπολογιστές των κατασκευαστών που αποτελούν συνεργάτες της Microsoft και οι οποίοι θα πωλούνται με προεγκαταστημένα τα Windows, θα περιέχεται και το Office Starter 2010. Αυτή η έκδοση αποτελείται από τα Word 2010 και Excel 2010, με περιορισμένες, ωστόσο, λειτουργίες ενώ θα αντικαταστήσει τα Microsoft Works. Η χρηματοδότηση αυτής της δωρεάν προσφοράς θα γίνεται μέσω της ενσωμάτωσης διαφημίσεων.

Παράλληλα με την έναρξη διάθεσης του Office 2010, η Microsoft θα παρουσιάσει και τις web εφαρμογές της, οι οποίες έρχονται να ανταγωνιστούν τα Google Apps. Σε αυτές τις διαδικτυακές εφαρμογές της Microsoft θα περιέχονται εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint και OneNote. H Microsoft θέλει να πλασάρει τις παραπάνω online εφαρμογές ως συμπλήρωμα της σουίτας γραφείου και όχι ως κάτι που θα την αντικαθιστά. Θα κυκλοφορήσουν, δε, τόσο σε μια δωρεάν όσο και σε μια εμπορική έκδοση για εταιρείες. Όπως και οι desktop "συγγενείς" τους, θα είναι έτοιμες προς διάθεση το Μάιο ή τον Ιούνιο του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου