9/10/09

Η NASA θα "βομβαρδίσει" τη Σελήνη στις 14:31


Με σκοπό τον εντοπισμό νερού!






Με στόχο τον εντοπισμό νερού στη Σελήνη αλλά και τοποθεσιών κατάλληλων για προσεδάφιση, η NASA θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή στις 14:31 ώρα Ελλάδος "βομβαρδισμό" του δορυφόρου της Γης!

Η κάλυψη της αποστολής έχει ξεκινήσει. Παρακολουθήστε ζωντανά το "βομβαρδισμό" μέσω του live NASA TV.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας, δύο σκάφη, τα οποία ανήκουν στην αποστολή "LCRΟSS", θα προσκρούσουν διαδοχικά στην επιφάνεια της Σελήνης, με ταχύτητα 9.000 χλμ την ώρα.

Όπως εξηγούν οι επιστήμονες... το πρώτο σκάφος θα συντριβεί μέσα σε σκοτεινό κρατήρα που βρίσκεται στο νότιο πόλο της Σελήνης και λίγα λεπτά αργότερα θα προσκρούσει στο ίδιο σημείο και το δεύτερο σκάφος, το οποίο θα μεταδώσει εικόνες της αρχικής σύγκρουσης και θα αναζητήσει ίχνη πάγου μέσα στα συντρίμμια.

Μόλις μία ώρα μετά την πρόσκρουση, τα αποτελέσματα για την ύπαρξη ή όχι νερού στη Σελήνη θα είναι στη διάθεση των επιστημόνων.

Σημειώνεται ότι η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη αναφορικά με την ύπαρξη νερού στη Σελήνη. Αρκετοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι κομήτες που προσκρούουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια στην επιφάνεια του φεγγαριού μεταφέρουν μικρές ποσότητες νερού, ωστόσο δεν είναι λόγοι αυτοί που επιμένουν ότι στο φεγγάρι δεν υπάρχει ίχνος νερού.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου