10/10/09

Πρόταση στον 103 χρονών Εμ.Κριάρα να αναλάβει θέση στο Υπ.Παιδείας!..

Στο Υπουργείο Παιδείας δεν έχουν τον θεό τους! Πρόταση για θέση στο Υπουργείο κάνανε στον Εμμανουήλ Κριαρά , ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής για το μονοτονικό και υπέρ της κατάργησης των Αρχαίων και συμμετείχε τιμητικά στο ψηφοφέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Που είναι το παράλογο; Στο ότι ο καήμενος ο κ.Κριάρας είναι 103 ετών! Ούτε σε αυτην την ηλικία δεν μπορεί κάποιος να βρει την ησυχία του;..
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του esos.gr:

"Hδη χθες Παρασκευή ο υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος επικοινώνησε τηλεφωνικά , από τα Κύθηρα , όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με τον κ. Κριαρά .

Ο κ. Πανάρετος συνομίλησε με τον κ. Κριαρά για αρκετή ώρα . Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κριαράς εξήγησε στον υφυπουργό ότι η ηλικία του δεν θα του επέτρεπε μεγάλες δραστηριότητες. Ωστόσο υπήρξε μια κατ αρχήν συμφωνία αξιοποίησης του κ. Κριαρά στο υπ. Παιδείας.

Ο κ. Πανάρετος είπε στον κ. Κριαρά ότι η μεγάλη ηλικία δεν σημαίνει αποστρατεία και του εξήγησε ότι και σ αυτή την ηλικία μπορεί να προφέρει.

Ο υφυπουργός Παιδείας αναμαίνεται να επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τον κ. Κριαρά στη Θεσσαλονίκη , όπου ζει.

Ο κ. Κριαράς το 1981 ορίστηκε πρόεδρος της επιτροπής για το μονοτονικό που θα αποκτίσει την νομική έκφραση με το Ν. 1228/1982 που καθιερώνει απόψεις διατυπωμένες από το Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Αυτό το μονοτονικό εφάρμοζε ήδη από το 1976 το Ίδρυμα Τριανταφυλλίδη. Τέθηκε και το ζήτημα του τονισμού των αρχαίων κειμένων, αλλά η στάση που κράτησε ο Κριαράς ήταν ότι έπρεπε να αποφανθεί ειδική επιτροπή, παρά το ότι μάλλον θεωρούσε άσκοπο τον πολυτονισμό και των αρχαίων κειμένων.
Το ζήτημα που υπερασπίστηκε με σθένος ήταν σχετικό με την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο. Η διδασκαλία μεταφρασμένων κειμένων της αρχαιοελληνικής γραμματείας είχε βρει το δρόμο της, σε αντίθεση με τη διδασκαλία της νεοελληνικής γλώσσας που για μεγάλο διάστημα γινόταν με προσκόμματα."

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου