29/10/09

Μουζουρακιάδα τόμος Α' !

Ένα video του Πάνου Μουζουράκη με τον Στέλιο Κάτσαρη να σχολιάζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο την επέτειο 28η Οκτωβρίου ήταν αρκετό για να φέρει το χάος!...

Το video ανέβηκε στο protagon.gr, το site του (δημοσιογράφου-παρουσιάστή) Σταύρου Θεοδωράκη. Το video και όλο το site ακολουθεί την λογική και της εκπομπής "Πρωταγωνιστές", δηλαδή οι "πρωταγωνιστές" μας μιλάνε,λένε την γνώμη τους, αστειεύονται...Μερικές φορές μπορεί να μην συμφωνούμε μαζί τους, μερικές φορές όχι... Είναι σαν τα blogs! Δεν γίνεται να συμφωνήσεις με όλους τους bloggers! Ο καθένας άνθρωπος έχει την προσωπική του γνώμη!... Έτσι και ο καημένος ο Μουζουράκης που τον ξεχέσανε τον άνθρωπο γιατί τόλμησε να πει 3 κουβέντες!


Υπάρχουν 3 απόψεις που μπορείς να σχηματίσεις για το video:
α)Ότι έχει δίκιο πως όλο θέμα με την παρέλαση,την επέτειο και την σημαία είναι υπερβολικό και φασιστικό...
β)Ότι κάνει σάτηρα και γενικώς έχει γέλιο το στυλάκι του,
γ)Ότι είναι τεντιμπόης,αλήτης και τσόγγλανος και ντροπιάζει την τιμή και την ιστορία της πατρίδος.....

Πραγματικά εγώ πιστεύω πως στη τελική, περνάει κάποια ωραία μηνύματα το videάκι του...
Ας βλέπουμε κάποια πράγματα πιο βαθύτερα, είναι υπερβολικός σίγουρα, γιατί και η σάτηρα υπερβολική πρέπει να είναι!

...Αλλά στο φινάλε ο τυπάκος προσπαθεί κάτι να πει!


(και δεν νομίζω πως θέλει να πει να ξεχάσουμε την ιστορία μας...)

3 σχόλια:

T. είπε...

"...αλλά στο φινάλε ο τυπάκος προσπαθεί κάτι να πει (και δε νομίζω πως θέλει να πει να ξεχάσουμε την ιστορία μας)"

να αγιάσει το στόμα σου.
σ'ευχαριστώ.

και κάτι ακόμη που δεν είδε/δεν είπε κανείς:
εργάζομαι στην τηλεόραση και ξέρω πολύ καλά τη δύναμη του μονταζ και του να παίρνεις αποσπασματα ενός υλικού και να τα αναδιατάσσεις καταπώς σε βολεύει. Ξέρω επίσης πολύ καλά τη δύναμη της λεζάντας και του πλαισίου μέσα στο οποίο κάτι εντάσσεται. Πίσω από το συγκεκριμένο βίντεο λοιπόν, πίσω από το μονταζ του (μονταζ το οποίο ξεκινά με τη φράση "γ** την 28η οκτωβριου", αν είναι δυνατόν), πίσω από τις λεζάντες, πίσω από τις προκλητικές δηλώσεις στο site, πίσω από την άρνηση να κατέβει το βίντεο απ το youtube, εφόσον το protagon κρατά το copyright, πίσω από την ίδια την επιλογή, τέλος, να ανεβεί σε ένα δημοσιογραφικό site ένα βίντεο που ΟΛΟΙ οι δημοσιογράφοι-αρχισυντάκτες με κάποια εμπειρία γνωρίζουν από την αρχή οτι σίγουρα θα προκαλούσε σάλο, πίσω από όλα αυτά τι και ποιος κρύβεται?? Κρύβονται μήπως αυτά τα δυο παιδιά που έφαγαν τόσες μέρες όλες αυτές τις βρισιές και κατάρες από κάθε πικραμένο και κινδυνεύει ακόμη και ζωή τους?? Οχι, λέω εγώ. Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο πράγμα η σκόπιμη εκμετάλλευση του λόγου -ελεύθερου ή μη- καταπώς μας βολεύει (είτε για να τον λιντσάρουμε είτε για να κάνουμε διαφήμιση στο site μας). Αυτά από μένα.

Τραγικός είπε...

[...]"Άλλο πράγμα η ελευθερία του λόγου και άλλο πράγμα η σκόπιμη εκμετάλλευση του λόγου -ελεύθερου ή μη- καταπώς μας βολεύει (είτε για να τον λιντσάρουμε είτε για να κάνουμε διαφήμιση στο site μας)."

Ενδιαφέρον πραγματικά αυτό που είπες.
Και έχεις δίκιο και για το μοντάζ του βίντεο!Πραγματικά, αν αυτό το βίντεο είχε μονταριστεί διαφορετικά οι αντιδράσεις θα ήταν διαφορετικές!

T. είπε...

αυτό λέω κι εγώ, αλλά που να βγεις να το πεις και πώς να αντιδράσεις πλέον με τόσα που γίνονται.
Μην πας μακρια. Πάρε οποιοδήποτε απόσπασμα συνέντευξης βλέπεις σε ειδήσεις, εκπομπές κτλ. Ο συνεντευξιαζόμενος θα μπορούσε να μιλαει για ένα δεκάλεπτο και να εξηγεί τη θέση του για ένα θέμα, και οι άνθρωποι της εκπομπής να μοντάρουν και να προβάλλουν μόνο μια φράση του, εκτός πλαισίου, η οποία ουσιαστικά μπορει να εκφράζει την ακριβώς αντίθετη άποψη με όσα αυτός ο άνθρωπος έλεγε τόση ώρα. Είναι να γελάς, αλλά και να κλαις.
Τα λέω όλα αυτά γιατί θα μπορούσε να συμβεί σε όλους μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, κι εγώ δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να βρίσκομαι στη θέση αυτη: να με κατακρίνουν και να απειλούν να με λιντσάρουν από την μια, και από την άλλη να με εκμεταλλεύονται. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Γι αυτό υπερασπίζομαι το Μουζουράκη και τον κάθε Μουζουράκη τώρα.

Δημοσίευση σχολίου