13/10/09

Κοτσάνα Παπανδρέου για τον Παππού του...

Στον παππού του, Γεώργιο Παπανδρέου αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, λέγοντας ότι «σαν σήμερα» ύψωσε την ελληνική σημαία στον ιερό βράχο. Η κοτσάνα του πρωθυπουργού, αφού ο Γεώργιος Παπανδρέου ύψωσε την σημαία την 18η Οκτωβρίου κι όχι την 12η, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ και ΣΥΝ!

Συγκεκριμένα ο Γ. Παπανδρέου είπε: «για μένα η μέρα αυτή είναι ιδιαίτερη για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί η ιστορία το θέλησε να είναι ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας, εκείνος που σαν σήμερα πριν από 65 χρόνια είχε την τιμή να υψώσει ξανά τη γαλανόλευκη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης».

Λάθος στη μέρα όμως έκανε ο Γιώργος καθώς ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου προέβη στην έπαρση της σημαίας την 18 Οκτωβρίου του 1944, κι όχι την 12 Οκτωβρίου!


Οι αντιδράσεις δεν άργησαν..

ΚΚΕ: «όταν απελευθερώθηκε η Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1944, στους δρόμους βρίσκονταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ. Αυτοί ύψωσαν τη σημαία στην Ακρόπολη και όχι ο Γεώργιος Παπανδρέου. Ο τελευταίος ήρθε στην Ελλάδα έξι μέρες αργότερα, καθώς απουσίαζε στην Αίγυπτο κατά την διάρκεια της Κατοχής, όταν ο λαός έχυνε το αίμα του. Ταυτόχρονα, μαζί με τον Βρετανό Σκόμπυ, τον αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό και τα Τάγματα Ασφαλείας των Ράλληδων, προχώρησαν στη σφαγή του λαού της Αθήνας και του Πειραιά, λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση»

Συνασπισμος:
«Η αναφορά του πρωθυπουργού στον παππού του Γεώργιο Παπανδρέου υπήρξε ατυχής. Πέραν όλων των άλλων, φανερώνει την προσωπική του διάθεση να αυτοπροσδιορίζεται ως συνεχιστής της δυναστείας των Παπανδρέου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου